Absolventă a Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania din Brașov, secția instrumentală, specializare percuție (2009). Deține o diplomă de master în cadrul Conservatorului ,,Giuseppe Tartini”, Trieste, Italia (2015).
Simona își începe activitatea ca profesor în Finlanda (2015) dezvoltând și coordonând departamentele de percuție în instituțiile de muzică: KUM Järvenpää si East-Helsinki Music Institute.
Participă la numeroase workshop-uri: Orff, Dalcroze, Body percussion, Ritmică, Euritmie, coordonare și motricitate, comunicare non-violentă, improvizație.
,,Ca profesor, pentru mine este foarte importantă libertatea de exprimare a elevilor mei. Incurajez formarea lor artistică în acord cu trăsăturile personalității fiecăruia. Metoda mea de predare este multisenzorială, combină mișcarea și muzica, dezvoltă abilitățile motrice, creativitatea artistică. Copiii se simt într-un spațiu sigur în care își pot dezvolta expresivitatea.”

La Mima Muzica Brasov, cu Simona poți urma cursuri  de percuție si de ritmica, individuale si de grup (copii, adulți  și seniori).