Descriere
Ateliere de muzică pentru copil parinte, grupa 2 – 4 ani , bazate pe metode de pedagogie activă Dalcroze, Orff şi Kodaly
Ştiţi care e diferenţa dintre el şi cartea aceea groasă intitulată 1001 de nopţi? Faptul că pianul nu se opreşte niciodată din povestit. În fiecare zi îşi mai aduce aminte de câte ceva sau, pur şi simplu, inventează. Şi dornic ar fi să vă înveţe şi pe voi să faceţi acelaşi lucru.
Nu e simplu să fii singurul care spune poveşti cu nemiluita. Şi e tare fericit că, în ultimii ani, tot mai mulţi copii care au ascultat poveştile sale au devenit ei înşişi povestitori talentaţi. Pentru că, am uitat să vă spunem, aici nu este vorba despre simple poveşti. Ştiţi? Noi trăim cu adevărat tot ce istoriseşte pianul (asta e regula lui de bază !). Devenim şoricei agili, maimuţe jucăuşe, căţeluşi prietenoşi, răţuşte măcănitoare, mici indieni guralivi, pisicuţe sfioase, tigri fioroşi, elefanţi uriaşi sau furnicuţe hărnicuţe. Şi o facem ascultând cu toată fiinţa. Ca şi cum poveştile muzicale ar prinde viaţă: sărim, alergăm, ne căţărăm sau mergem în patru labe. Fiecare gest are o relaţie cu muzica, este împreună cu muzica, cu ritmul ei, cu melodia, cu improvizaţia. Totul împreună cu noi dar şi cu voi, părinţii, partenerii lor activi. Şi să nu vă miraţi atunci când cea mică sau cel mic va începe brusc să fredoneze prin casă sau să bată ritmul cu palmele, cu obiectele sau jucăriile sonore din dotare. Acesta este doar un progres elementar, cum la fel de firesc Şoricica Lala (mascota atelierelor Mima Muzica) va deveni un permanent subiect de interes şi conversaţie.
Darurile ascunse ale poveştilor spuse de pianul nostru lucios se duc însă mult mai departe, către cizelarea unor predispoziţii personale din sfera auzului, a culturii muzicale (prin selectarea unor audiţii de calitate), a sensibilităţii, a imaginaţiei, a creativităţii, a coordonării motorii (da, ne mişcăm mult, foarte mult !), a capacităţii de socializare (da, învăţăm să lucrăm armonios în echipă), a generozităţii (mereu împărţim materiale şi instrumente), a simţului ludic (pentru că jocul ne însoţeşte mereu şi râdem foarte mult) şi, nu în ultimul rând, a gândirii, pentru că este demonstrat că ritmul şi muzica în sine dezvoltă remarcabil capacităţile cognitive. Şi, la final,vă destăinuim un secret: pianul nostru este de fapt un fermier magic, care plantează acum, cu migală chiar, o serie de seminţe care vor germina treptat, în ritmul lor, firesc, pentru ca atunci când nici nu vă veţi aştepta să devină ceea ce numim pasiune pentru muzică; o pasiune care nu se mulţumeşte doar cu stadiul de ascultare, ci poartă cu sine energia creativităţii şi a exprimării fluente şi naturale.
- Structura pe module, pentru anul 2022-2023.
“Ziua porţilor deschise” – 15 septembrie 2022 (orele 10.00 – 12.00 si 17.00-19.00)
- Modul 1: 3 octombrie – 17 decembrie 2022 (include vacanța 24 – 30 octombrie)
- Modul 2: 16 ianuarie – 1 aprilie 2023 (include vacanța 20– 26 februarie )
- Modul 3: 1 aprilie – 19 iunie 2023 (include vacanța de Paște 9-17 aprilie)
Vacanța de vară: din 25 iunie 2023
- Durata unui atelier: 40 min
maxim 10 perechi, părinte și copil
Frecvența atelierelor: 1/ săptămână, cu excepția perioadelor de vacanță școlară.
- Tarif modul (5 ateliere): 400RON
Tarif modul (10 ateliere): 700RON
Atelier one – time: 100RON
Reduceri acordate:
– Pentru frați/ surori se aplică tarif degresiv începând cu reducere de 10% pentru primul frate/prima soră;
Pentru a asigura calitatea şi continuitatea atelierelor, costul atelierelor este nereturnabil. Printr-o absenţă anunţată în prealabil, cu cel puțin 24h permiteţi şanşa unei recuperări într-o alta grupă în cadrul aceluiasi modulul. Progamarea se face în limita locurilor disponibile
Fiecare copil-participant va fi însoțit în sala de muzică de un singur adult. Accesul în sălile MiMa Muzică se face cu pantofi speciali de interior sau desculți. Pe parcursul atelierelor va recomandăm o ținută cât mai lejeră și multă relaxare astfel încât să favorizați o conectare cât mai bună cu cei mici. În acest sens, va rugăm să lăsați telefoanele mobile pe modul silențios, în afara sălii de curs. În timpul atelierelor este interzisă fotografierea și filmarea participanților.
Pentru înscriere va rugăm să completați formularul de înregistrare din pagină programului în partea dreaptă sus și vă vom contacta în cel mai scurt timp cu următorii pași de înscriere. Participarea în sălile Mima se face doar prin confirmare pe email în prealabil.
Pentru orice detalii ne puteti contacta la brasov@mimamuzica.ro sau +40751.075.027 (Apel, SMS, Whatsapp), precum si pe pagina noastra de Facebook.
Va asteptam cu bucurie!