Mima Muzica

Inițiere instrumentală

48000 lei6 ateliere
Atelier One-Time

Cursul de initiere pian are ca prioritate dorința de a-i face pe copii să înţeleagă muzica drept un limbaj, în care se simt liberi să se exprime și pe care rămân curioși să îl descopere.  Plăcerea de a cânta și respectarea propriului ritm de învățare, fără a avea ca țintă performanța, sunt elemente esențiale.

Golește
Solicită mai multe detalii
Categorie:

Descriere

În spiritul metodelor active de pedagogie muzicală, inițierea instrumentală se face pornind de la explorarea ludică a instrumentului, către improvizație și mai apoi către notația muzicală. Nu se începe așadar cu notele – semne pe hârtie – ci se ajunge la note după o lungă familiarizare cu sunetele instrumentului, cu melodii și armonii abordate intuitiv şi creativ. Astfel, calea de inițiere instrumentală urmează principiul că semnele (notele) se nasc din muzică, iar nu muzica din semne (așa cum demersul pedagogic de tip classic-tradițional ar putea lăsa să se înțeleagă). Scopul urmărit în primul rând este acela de a înţelege şi a iubi muzica, de a prinde drag de instrument.

Trecerea spre digitație, postură corectă și notație muzicală se face în funcție de ritmul propriu, după familiarizarea copilului cu sunetele instrumentului prin povești sonore care implică diferite registre și nuanțe, tipuri de atac, ritmuri, melodii simple și armonii abordate intuitiv şi creativ.

Muzica, un limbaj
Scopul urmărit, în primul rând, este acela de a-i face pe copii să înţeleagă muzica drept un limbaj care le devine familiar, în care se simt liberi să se exprime și pe care rămân curioși să îl descopere.  Plăcerea de a cânta și respectarea propriului ritm de învățare, fără a avea ca țintă performanța, sunt elemente esențiale care determină motivația dar și progresul fiecărui copil în deprinderea tehnicii instrumentale.

Muzica, un spațiu de dezvoltare
Dincolo de a învăța noțiuni de practică și teorie instrumentală, un alt scop care definește conceptul educațional MIMA Muzica este acela al dezvoltării personale prin muzică și al dobândirii abilităților de reactivitate pozitivă și creativă. Accentul pe intuiție, pe spontaneitate, pe cultivarea potențialului înnăscut al fiecărui copil, conectarea pedagog-elev într-o relație de tip dialog, prin joc și improvizație, duc la crearea unui spațiu educațional stimulativ care le permite copiilor să își descopere potențialul, să își exprime emoțiile și să facă alegeri în mod constant.

Cui se adresează cursurile?
Cursurile pentru pian se adresează tuturor vârstelor, indiferent de nivelul de pregătire al copiilor între 4 și 12 ani, tinerilor, adulților și seniorilor. Vârsta minimă recomandată pentru primele lecții pentru pian este de 4 ani dar, până atunci, este ideal să se fi realizat deja contactul cu muzica în familie sau pe parcursul modulele de inițiere muzicală părinte-copil  pe care centrul nostru le oferă încă de la vârsta de bebeluși.

Cursurile pentru pian sunt gândite atât pentru participare individuală cât și în minigrup. Repertoriul muzical abordat și durata unui curs sunt adaptate în funcție de vârsta biologică și de caracteristicile, preferințele și nivelul personal de dezvoltare al fiecărui copil.

Pe parcursul anului academic 2021-2022 (20 Septembrie  – 19 Iunie) programele Mima Muzica sunt structurate în 3 module si ateliere, cu frecvenţa 1/ săptămână. Inscrierile se fac începând cu data de 1 septembrie, pe un an, un modul sau 6 ateliere.

Module 2021-2022:
Modulul 1: 20 septembrie-22 decembrie
Modulul 2: 10 ianuarie-3 aprilie
Modulul 3: 4 aprilie- 19 iunie

 • Durata unui atelier:
  minigrup:
  40 min (min 2 – maxim 4 participanți).
  individual: 30 min 
 • Frecvența atelierelor: 1/ săptămână, cu excepția perioadelor  de vacanță școlară. 

  Vârsta minimă recomandată:  4 ani. 

  Tarif modul, 12 ședințe : reducere 5%
  Tarif anual:
  reducere 10%

  Tarif minigrup (6 ateliere):
  420 RON (40 min).
  Tarif individual (6 ateliere):  480 RON (30 min)

Recuperările sunt posibile în limita locurilor disponilbile în cadrul aceluiași modul, cu condiția ca absența să fie comunicată pedagogului cu 24 de ore înainte de data programată.

Pentru a asigura calitatea şi continuitatea atelierelor, costul atelierelor este nereturnabil. Printr-o absenţă anunţată în prealabil, cu cel puțin 24h permiteţi şanşa unei recuperări. Progamarea se face în limita locurilor disponibile
Accesul în sălile MiMa Muzica se face cu pantofi speciali de interior sau desculți. Pe parcursul atelierelor va recomandăm o ținută cât mai lejeră.

Pentru înscriere va rugăm să completați formularul de înregistrare din pagina programului, în partea dreaptă sus și vă vom contacta în cel mai scurt timp cu următorii pași de înscriere. Participarea în sălile Mima se face doar prin confirmare pe email în prealabil. Înscrierile se fac la începutul fiecărui modul. În funcție de locurile rămase disponibile, se pot face înscrieri și pe parcursul anului.

Pentru detalii suplimentare, ne puteti contacta la brasov@mimamuzica.ro sau +40751.075.027 (Apel, SMS, Whatsapp), precum si pe pagina noastra deFacebook

 

 

Detalii practice

Pedagogi
 • Ioana Damian Bitere
Număr ateliere 6 ateliere
Durata atelier 30min
Vârsta 4-6 ani
Data de început 20/09/2021
Adresa(e)

Str. Victor Babeș nr.36
Brașov

Informații suplimentare

Categorie vârstă

4-6 ani

Ziua/ora

luni-vineri