Descriere
Ateliere de muzică pentru copii, grupa 4-6 ani , bazate pe metode de pedagogie activă Dalcroze, Orff şi Kodaly
Ce ne rămâne de făcut când sunetele insistă să ne tot vorbească? Exact, să le învățăm limbajul și să le răspundem. Dar nu, nu e cazul să vă speriați, în procesul de învățare jocul este baza și cheia întregului demers. Poate o să vă mire, dar ne vom folosi corpul în aceeași măsură ca vocea, ba poate chiar mai mult decât atât, pentru că dacă noi, adulții, am uitat, muzica se exprimă firesc prin gesturi și mișcare. Copiii trăiesc această conexiune și noi nu facem decât să ne asigurăm că o vor păstra mereu în memorie și că vor înțelege un adevăr aplicabil în multiple domenii, acela că practica aduce mai multe satisfacții decât informația teoretică.
Muzica are multe fațete care pot părea aride, tonalități, ritmuri complicate, fraze muzicale greu de recunoscut, o grămadă de compozitori, stiluri sonore nenumărate, termeni sofisticați și enervanți… Ce-ați spune dacă toate cele enumerate mai sus ar fi asimilate treptat, firesc, prin joc, prin activități creative, cu ajutorul eșarfelor, cercurilor, săculeților de nisip și al instrumentelor de percuție, cu sprijinul vocii și al disponibilității înnăscute pentru ritm și improvizație? Nu vor învăța direct noțiuni complicate şi abstracte, dar vor fi acele noțiuni, le vor gestualiza, le vor trăi activ, în grup, în mod ludic, integrându-le mult mai eficient decât în orice alt context teoretic. Cum? Prin jocuri de stimulare a atenției, a auzului muzical, prin cântece însoţite de gesturi, prin audiție activă (mișcându-ne pe muzică), prin activități improvizatorice, vocale sau instrumentale (şi avem o gamă largă de instrumente de percuție adaptate vârstei), într-un mediu în care punem accent pe interacţiune, pe dialog sonor permanent.
La ce achiziții vă puteți aștepta la final?
– O percepție auditivă mult mai dezvoltată, capabilă să discearnă diferite înălțimi ale sunetelor, diferite timbre muzicale, aptă să diferențieze linii melodice și să conștientizeze interior sunete sau chiar fragmente muzicale (așa-numitul auz intern).
– Abilități vocale crescute, în contextul cărora recunoașterea și reproducerea sunetelor vor fi o activitate firească.
– Dezvoltarea abilităților ritmice, cu un bagaj bogat de formule ritmice, capacitatea de a distinge diferite tempouri (rapid/moderat/rar), de a le executa și stăpânirea bună a pulsației ritmice, unul dintre primele aspect legate de primul contact cu muzica.
– Percepția formelor muzicale (forme simple ABA, ecou ritmico – melodic etc.).
– Dezvoltarea imaginației și a expresivității verbale și non-verbale.
– Dezvoltarea percepției asupra spațiului și a capacității de expresie corporală în relație cu muzica.
- Structura pe module, pentru anul 2022-2023.
“Ziua porţilor deschise” – 15 septembrie 2022 (orele 10.00 – 12.00 si 17.00-19.00)
- Modul 1: 3 octombrie – 17 decembrie 2022 (include vacanța 24 – 30 octombrie)
- Modul 2: 16 ianuarie – 1 aprilie 2023 (include vacanța 20– 26 februarie )
- Modul 3: 3 aprilie – 19 iunie 2023 (include vacanța de Paște 9-17 aprilie)
Vacanța de vară: din 25 iunie 2023
- Durata unui atelier: 40 min
maxim 10 copii, minim 6 copii
Frecvența atelierelor: 1/ săptămână, cu excepția perioadelor de vacanță școlară.
- Tarif modul (5 ateliere): 400RON
Tarif modul (10 ateliere): 700RON
Atelier one – time: 100RON
– Pentru frați/ surori se aplică tarif degresiv începând cu reducere de 10% pentru primul frate/prima soră;
Pentru a asigura calitatea şi continuitatea atelierelor, costul atelierelor este nereturnabil. Printr-o absenţă anunţată în prealabil, cu cel puțin 24h permiteţi şanşa unei recuperări într-o alta grupă în cadrul aceluiasi modulul. Progamarea se face în limita locurilor disponibile
Accesul în sălile MiMa Muzica se face cu pantofi speciali de interior sau desculți. Pe parcursul atelierelor va recomandăm o ținută cât mai lejeră.
Pentru înscriere va rugăm să completați formularul de înregistrare din pagină programului în partea dreaptă sus și vă vom contacta în cel mai scurt timp cu următorii pași de înscriere. Participarea în sălile Mima se face doar prin confirmare pe email în prealabil.
Pentru orice detalii ne puteti contacta la brasov@mimamuzica.ro sau +40751.075.027 (Apel, SMS, Whatsapp), precum si pe pagina noastra de Facebook.
Va asteptam cu bucurie!