Mima Muzica

Ritmuri și percuții

42000 lei75600 lei6-12 ateliere
Atelier One-Time

Prin explorarea instrumentelor şi a percuţiei corporale, prin jocuri de imitaţie şi improvizaţie, printr-o participare activă în dialog permanent cu pedagogul şi cu grupul, copii vor descoperi elementele de bază ale muzicii într-o manieră liberă, ludică, atractivă, având în spate o abordare pedagogică modernă ce integrează conceptul de inteligenţă multiplă.

Golește
Solicită mai multe detalii
Categorie:

Descriere

Ateliere de ritmuri şi percuţii de grup (vârsta 6-adulti)

Atelierele de orchestră de percuție din cadrul Centrului de educație MiMa Muzica sunt bazate pe principiile metodei Orff care implică Explorare – Imitație – Improvizație – Creație. Aici, inițierea muzicală pornește de la nevoile de bază, instinctive, ale unui copil: de a se explora, de a comunica, de a socializa, de a se mișca, de a se juca.

Astfel, pornind de la patternuri ritmice de bază, de la asocieri lingvistice și gestuale, de la melodii simple, copiii vor descoperi  cum se compune și descompune un ritm, o melodie. De asemenea, vor descoperi cum se ajunge la o structură (formă) muzicală încadrabilă în măsuri, fraze. Vor învăța în cadrul cursului de muzică și ce înseamnă să cânți la un instrument, dar și ce anume presupune să faci parte dintr-o orchestra, după modelul unuia dintre cei mai mari pedagogi muzicali și compozitori ai secolului XX, Carl Orff.

După explorare și imitare, o componentă importantă a unei clase de tip Orff Schulwerk este spațiul rezervat improvizației, pasul necesar pentru ca, în final, copilul să creeze,  să descopere propria muzică, acel spațiu personal de exprimare accesibil tuturor, fără o pregătire muzicală prealabilă, fără a cunoaște notele muzicale.

Instrumente folosite în cadrul cursurilor de muzică

Un set de bază Orff Instrumentarium după modelul Studio 49 (glockenspiel, xilofon sopran – alto – bas, metalofon cromatic, tamburine de mână, bongos, toneblock, temple blocks, finger cymbals, trianglu, guiro, maracas, Vibra slap, Flex-a-Tone, Agogo) completat cu ukulele, blockflote, pian, tobe şi multe alte instrumente de percuție tradiționale între care djembe, tama africană, kalimba, irish drum, cajon, bol tibetan, gong, chimes, Kokiriko, shaker din nuci balineze (cha-cha nuts), şi altele.

Detalii practice

Pe parcursul anului academic 2021-2022 (20 Septembrie  – 19 Iunie) programele Mima Muzica sunt structurate în 3 module si ateliere, cu frecvenţa 1/ săptămână. Inscrierile se fac începând cu data de 1 septembrie, pe cate un singur modul sau 6 ateliere.

Module 2021-2022:
Modulul 1: 20 septembrie-22 decembrie
Modulul 2: 10 ianuarie-3 aprilie
Modulul 3: 4 aprilie- 19 iunie

Pedagog responsabil: Simona Piron, Vlad Isac
Durata unui atelier: 50min
Număr de participanți: minim 6, maxim 10 participanți (copii)
Tarif : 6 ateliere/420 RON
Tarif modul: 756 RON (include reducerea de 10%)
Tarif one time: 90 RON

Grupe disponibile:
Luni, ora 16.00 (grupa 6-8 ani), pedagog Simona Piron

Luni,ora 17.00 (grupa 8-10 ani), pedagog Simona Piron

Luni, ora 18.00 (grupa 11-14 ani), pedagog Vlad Isac

Luni, ora 19.00 (grupa 14-17ani), pedagog Vlad Isac

Costul atelierelor este nereturnabil.
Progamarea se face în limita locurilor disponibile.

Reduceri acordate:
– Pentru frați / surori se aplică tarif degresiv începând cu reducere de 10% pentru primul frate / prima soră;
– Pentru participarea aceleiași persoane (concomitent sau succesiv, dar pe parcursul aceluiași an academic) la un al doilea modul organizat de MiMa, se acordă o reducere de 20% din costul celui de-al doilea modul. Reducerea se aplică modulelor achitate integral și desfășurate integral în anul academic in curs;
– Reducerile nu se cumulaza, ci se aplica reducerea cea mai mare la care un participant se califica;
– Reducerile sunt valabile in cazul programelor muzicale in serii de ateliere; ele nu se aplica atelierelor de tip one-time sau cursurilor individuale de instrument.

Cursanții acestui curs trebuie să dețină un curs individual de instrument de cel puțin un an.

Accesul în sălile MiMa Muzica se face cu pantofi speciali de interior sau desculți.
Pentru înscriere va rugăm să completați formularul de înregistrare din pagină programului în partea dreaptă sus și vă vom contacta în cel mai scurt timp cu următorii pași de înscriere. Participarea în sălile Mima se face doar prin confirmare pe email în prealabil.

Pentru detalii suplimentare, ne puteti contacta la brasov@mimamuzica.ro sau +40751.075.027 (Apel, SMS, Whatsapp), precum si pe pagina noastra de Facebook

 

Detalii practice

Pedagogi
  • Simona Piron
  • Vlad Isac
Număr ateliere 6-12 ateliere
Durata atelier 50min
Vârsta +6-adultiani
Data de început 21/09/2021
Adresa(e)

Str. Victor Babes, nr.36
Brasov

Informații suplimentare

Categorie vârstă

6-10 ani, 11-15, 12-18 ani, 18+, adulți

Modul

12 ateliere, 6 ateliere

Ziua/ora

Luni 16.00-16.50, Luni 17.00-17.50, luni, 18.00, Luni, 19:00