Mima Muzica

Ascultă și înțelege muzica clasică

40000 lei5 atelier(e)
Atelier One-Time

Muzica clasica este o sursă de descoperire, dezvoltare și bucurie permanentă.
Pornind de la lucrarile câtorva dintre cei mai mari compozitori ai istoriei muzicii, copiii vor descoperi prin miscare, joc și comunicare o altfel de poveste a înlănțuirilor de sunete, ce îi va motiva să asculte și să înțeleagă muzica clasică.

Solicită mai multe detalii
Categorie:

Descriere

Ascultă și înțelege muzica clasică (vârsta 10-12 ani)

 

Muzica este o sursă de descoperire, dezvoltare și bucurie permanentă. Dar ce fel de muzică ascultăm? Ce ne aduce muzica clasică față de alte genuri muzicale? Ce înseamnă și cât de important este contactul cu o muzică de calitate, cu instrumente muzicale acustice, pentru copii?

Atelierele susținute de Ana Nedelcu au pornit de la aceste întrebări și își propun să îi introducă pe copii în lumea formelor și a genurilor muzicale, folosind metode atractive si interactive pentru copii, ce includ miscare corporala, jocuri pedagogice si elemente de improvizatie, menite sa îi ajute sa își descopere întregul potențial și să interacționeze într-o manieră personală cu materialul sonor. Pornind de la compozițiile câtorva dintre cei mai mari compozitori ai istoriei muzicii, Ana Nedelcu propune o altfel de poveste a înlănțuirilor de sunete, din perspectiva unei pianiste de nivel profesionist care are dorința de a le transmite copiilor o cultură de calitate și, mai ales, de a-i motiva să asculte și să înțeleagă muzica clasică.

 

Ana Nedelcu

Ana Nedelcu este pianistă și are o pasiune pentru pedagogie, ea dedicându-se educației muzicale a copiilor și tinerilor din România de când a revenit în țară în 2021.

A studiat pianul la Guildhall School of Music and Drama în Londra (2012-2016), unde a obținut diploma de licență, apoi traversând oceanul pentru a-și continua studiile în Statele Unite. A obținut diploma de masterat la Sam Houston State University (2016-2018), unde a avut ca mentor un pianist îndrăgit de publicul românesc, Josu De Solaun. Ana a obținut titlul de Doctor in Musical Arts la Cleveland Institute of Music (2018-2021), unde s-a concentrat pe aspectul colaborativ al artei pianistice, specializându-se pe muzică de cameră și acompaniament. În timpul studiilor sale, Ana și-a dezvoltat constant  latura pedagogică, ghidând copii și tineri în minunatul univers al pianului. Cea mai recentă poziție în care a lucrat a fost de profesoară de pian la Aurora School of Music din Ohio.

Ana este în curs de a obține Certificatul Dalcroze România, în urma cursurilor pe care le-a urmat la București și Geneva în 2022/2023.

Detalii practice

5 ateliere cu frecvenţa  bilunară, desfășurate în perioada  7 octombrie 2023 – 16 decembrie 2023.

“Ziua porţilor deschise” – 14 septembrie 2023 – Pentru rezervarea locului la mini-sesiunile de ateliere este necesar să completaţi formularul accesând link-ul:https://forms.gle/H1UvVaZiTyzyZyzk9

Grupe disponibile:
Sâmbătă, ora 17:00  (ultima întâlnire, Sâmbătă, 16 decembrie, este gândită ca ATELIER-SPECTACOL de CRĂCIUN cu părinții invitați în sala de curs)

Pedagogi responsabili: Ana Nedelcu
Durata unui atelier: 50 min
Număr de participanți: minim 6 maxim 15 participanți (copii)

Tarif modul (5 ateliere):  400RON

Atelier one – time: 100RON

Reduceri acordate:

– Pentru frați / surori se aplică tarif degresiv începând cu reducere de 10% pentru primul frate/prima soră; cod plată MIMAfrati10 (al doilea copil înscris) respectiv MIMAfrati20 (al treilea copil înscris);

– Pentru participarea aceleiași persoane (concomitent) la un al doilea program în cadrul aceluiaşi modul organizat de MIMA, se acordă o reducere de 20% din costul celui de-al doilea modul;

– Reducerile sunt valabile in cazul programelor muzicale in serii de 10 ateliere și nu se aplica atelierelor de tip one-time sau cursurilor individuale de instrument.  *Reducerile nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Costul atelierelor este nereturnabil. Recuperările sunt posibile în limita a 3 ateliere/ modul, cu programare în prealabil folosind adresa de mail info@mimamuzica.ro. Progamarea se face în limita locurilor disponibile la celelalte grupe si doar in cadrul aceluiasi modul. Printr-o absenţă anunţată în prealabil, permiteţi şanşa unei recuperări în grupa în care sunteţi înscrişi, așa încât absențele neanunțate în prealabil prin email nu se pot recupera.

Important! Pentru o obtine o dinamica optima in cadrul atelierelor inscrierile MIMA se fac pe grupe de varsta.

Fiecare copil-participant va fi insotit in sala de muzica de un singur adult. Accesul in salile MIMA Muzica se face cu pantofi speciali de interior sau desculti. Pe parcursul atelierelor va recomandam o tinuta cat mai lejera si multa relaxare astfel incat sa favorizati o conectare cat mai buna cu cei mici. In acest sens, va rugam sa lasati telefoanele mobile pe modul silentios, in afara salii de curs. In timpul atelierelor este interzisa fotografierea si filmarea participantilor.

Pentru detalii suplimentare, ne puteti contacta la info@mimamuzica.ro sau +40722.342.124 (Apel, SMS, Whatsapp), precum si pe pagina noastra de Facebook.

 

Detalii practice

Pedagogi
  • Ana Nedelcu
Număr ateliere 5 ateliere
Durata atelier 50min
Vârsta 10 - 12 ani
Data de început 07/10/2023
Adresa(e)

Calea Griviței nr. 6, etajul 1
București

Informații suplimentare

Categorie vârstă

10-12 ani

Ziua/ora

Sâmbătă, 17:00