Descriere
Atelier de construit instrumente muzicale elementare, pentru copii de vârste 8+ ani.
Atelierul își propune să ofere copiilor experiențe în lucrul direct cu lemnul, având ca rezultat concret instrumente muzicale simple care redau sunete din natură.
Lucrul cu materiale naturale, lemn, bambus, nuci, semințe, sensibilizează copilul față de natură și aduce în joc o componentă ecologică. Învățăm astfel despre diferite tipuri de lemn, copaci, plante, tradiții și obiceiuri legate de acestea. Mânuirea uneltelor și a materialelor exersează atenția, încrederea în forțele proprii, răbdarea, perseverența, abilități motorii, simțul estetic.
Atelierele conțin și momente în care împreună cântăm la instrumentele realizate ritmuri și jocuri de sunet și mișcare.
Copiii se bucură să meșterească ei înșiși la un instrument pe care îl iau acasă și îl pot folosi în cadrul orelor de muzică la școală sau alături de prieteni și în familie.
O serie de 8 instrumente stau la dispoziția participanților. Începem cu cele simple (lemnișoarele muzicale, vocea de insectă), urmând să câștigăm experiență și răbdare în lucrul cu lemnul. Treptat, de la o întâlnire la alta, fiecare copil își va îmbogăți colecția cu instrumente complexe: vântul, ciripitoarea, valurile mării, pădurea, greierașul, naiul de bambus. Copiii lucrează în ritmul lor, îndrumați de profesor și primind ajutor și de la colegi. Componenta socială și lucrul în echipă sunt elemente importante în metodica atelierului.
Costurile materialelor utilizate se achită separat, în funcție de instrumentul realizat (intre 5 lei și 25 lei pentru un instrument).
Coordonator:
Andreea Botezan susține de peste 15 ani ateliere de muzică și artă pentru copii și adulți, în limbile romană, engleză și germană, în domeniile: educație, comunicare, terapie, formare pentru educatori și profesori. Are pregătire în domeniile Psihologie, Pedagogie si Muzica, cu licență în Psihologie – specializarea pedagogie și licență în Gestalt Therapy.
A lucrat în cadrul proiectului KlangHuette Dresden timp de 10 ani, susținând ca liber profesionist în Germania ateliere în scoli, grădinițe, biblioteci, asociații culturale, tabere internaționale, galerii de artă.
Programele MIMA Muzica sunt structurate în module de cate 10 ateliere cu frecvenţa săptămânală.
Grupe disponibile:
– Luni, ora 14:00
Pedagog responsabil: Andreea Botezan
Durata unui atelier: 50 minute
Număr de participanți: maxim 8 participanți
Tarif modul (10 ateliere): 800RON
Atelier one – time: 100RON
Reduceri acordate:
– Pentru frați / surori se aplică tarif degresiv începând cu reducere de 10% pentru primul frate/prima soră; cod plată MIMAfrati10 (al doilea copil înscris) respectiv MIMAfrati20 (al treilea copil înscris);
– Pentru achitarea integrală în avans a celor 3 module din cadrul aceluiași an academic se acordă o reducere de 10%. Solicitarea se face în scris, pe mail, iar plata se efectuează înainte de data începerii primului modul.
– Pentru participarea aceleiași persoane (concomitent) la un al doilea program în cadrul aceluiaşi modul organizat de MIMA, se acordă o reducere de 20% din costul celui de-al doilea modul;
– Reducerile sunt valabile in cazul programelor muzicale in serii de 10 ateliere și nu se aplica atelierelor de tip one-time sau cursurilor individuale de instrument. *Reducerile nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.
Costul atelierelor este nereturnabil. Recuperările sunt posibile în limita a 3 ateliere/ modul, cu programare în prealabil folosind adresa de mail info@mimamuzica.ro. Progamarea se face în limita locurilor disponibile la celelalte grupe si doar in cadrul aceluiasi modul. Printr-o absenţă anunţată în prealabil, permiteţi şanşa unei recuperări în grupa în care sunteţi înscrişi, așa încât absențele neanunțate în prealabil prin email nu se pot recupera.
Important! Pentru o obține o dinamică optimă în cadrul atelierelor înscrierile MIMA se fac pe grupe de vârstă.
Pentru detalii suplimentare, ne puteți contacta la info@mimamuzica.ro sau +40722.342.124 (Apel, SMS, Whatsapp), precum si pe pagina noastra de Facebook.