Mima Muzica

Atelier de educație muzicală DALCROZE cu Anne-Claire Rey-Bellet

10000 lei1 atelier(e)
Atelier One-Time

Atelier de ritmică Dalcroze cu Anne-Claire Rey Bellet – inițiere muzicală prin mișcare pentru părinți și copii.

Solicită mai multe detalii
Categorie:

Descriere

Atelier de inițiere muzicală prin mișcare în metoda Dalcroze, cu Anne-Claire Rey-Bellet, pedagog la Institutul Jaques Dalcroze din Geneva

Creată de remarcabilul pedagog şi compozitor elveţian 𝗘́𝗺𝗶𝗹𝗲 𝗝𝗮𝗾𝘂𝗲𝘀-𝗗𝗮𝗹𝗰𝗿𝗼𝘇𝗲 la începutul secolului XX, Metoda Dalcroze pune accentul pe legătura esenţială dintre mişcare corporală şi descoperirea propriei muzicalităţi. Nu putem înţelege ceva ce nu simţim şi, făcând apel la simţul kinestezic în relație cu simțul muzical, corpul devine primul instrument care creează imagini motrice care, mai apoi, servesc drept referință pentru învățare și intepretare.

 

Anne-Claire Rey-Bellet

Prezență caldă, minunată comunicatoare, Anne-Claire Rey-Bellet s-a născut la Geneva, a făcut studii literare şi muzicale, apoi şi-a luat licenţa în predarea muzicii prin metoda Jaques-Dalcroze.

Are o experienta pedagogica de peste 25 de ani la Institutul Dalcroze din Geneva unde preda cursuri de ritmica, solfegiu si iniţiere în pian prin improvizaţie. De asemenea, sustine cursuri de pedagogie şi metodică studenţilor de la Conservatorul din Geneva care se pregatesc să devină pedagogi muzicali prin metoda Dalcroze.

Pasionată de pedagogie, Anne-Claire Rey-Bellet este invitată să susţină conferinţe, cursuri şi ateliere în Elveţia şi în întreaga lume. În cadrul formării permanente de la DIP Geneva, Anne-Claire Rey-Bellet susţine seminarii de pregătire a profesorilor în utilizarea cântecelor din colecţia Zélie în cursurile lor. Este co-fondatoare a asociaţiei Dalcroze România in cadrul careia a prezentat pentru prima oara metoda Dalcroze in țara noastră în anul 2013, într-o serie de ateliere părinte/copil susținute la sediul Radio România din București, de atunci invitată frecvent în ţara noastră pentru a împărtăşi pedagogilor români bazele inițierii musicale prin muzica și mișcare din pedagogia Dalcroze. Anne-Claire este una dintre inspirațiile activității centrului MIMA Muzica și un susținător constant al activității noastre. Este autoarea colecției “CÂNTECELE lui Zelie”, traduse în limba română de pedagogii MIMA ca bază a repertoriului în cadrul programelor noastre. 

DETALII PRACTICE:

DATA: Sâmbătă, 2 septembrie 2023
Pedagog:
 Anne-Claire Rey-Bellet 

-ora 10:00, atelier părinte-copil (vârsta 2-4 ani)

-ora 18:00: atelier părinte-copil (vârsta 2-6 ani)

Număr de participanți: minim 6 maxim 12 copii. 

Tarif Atelier părinte+un copil: 100 RON

Tarif Atelier părinte+al doilea copil (frate/soră): 50 RON (mimafrati50% este codul de reducere pentru înscrierea celui de-al doilea copil)

Costul atelierelor este nereturnabil.

Pentru detalii suplimentare, ne puteți contacta la info@mimamuzica.ro sau +40722.342.124 (Apel, SMS, Whatsapp), precum si pe pagina noastra de Facebook.

 

Detalii practice

Pedagogi
  • Anne-Claire Rey-Bellet
Număr ateliere 1 ateliere
Durata atelier 40min
Vârsta 2-6ani
Data de început 02/09/2023
Adresa(e)

Calea Griviței nr. 6, etajul 1
București

Informații suplimentare

Categorie vârstă

2-6 ani (ora 18:00), 2-4 ani (ora 10:00)