Descriere
Corpul – primul meu instrument muzical (vârsta 7-9 ani)
Atelierele de educație muzicală bazate pe elementele pedagogiei DALCROZE pun accentul pe legăturile naturale dintre mișcarea corporală și muzică. Numită și “ritmica Dalcroze”, această abordare a studiului muzicii permite copiilor ca, prin stimularea aptitudinilor motrice globale, a percepției și a conștientizării corpului și a mișcărilor lui în relație cu spațiul și cu grupul, să deprindă noțiunile muzicale de bază. Corpul uman este considerat primul instrument al muzicianului, cel prin care acesta transmite muzicalitatea sa. În același mod, noțiunile de solfegiu sunt inscripționate prin experimentarea lor corporală, prin exerciții de improvizație, reacție, coordonare sau disociere. Scopul acestui tip de educație, la nivel global, este nu doar acela de a-l familiariza pe copil cu noțiunile muzicale cel mai natural mod – prin explorare corporală – ci de a-l stimula, prin muzică, mișcare și activități de grup – să își dezvolte toate capacitățile la nivel intelectual, corporal și afectiv.
“Dacă vrem să-l facem pe un copil să fie sensibil la muzică, trebuie să-l facem să asculte muzica, apoi să introducem sonoritatea ei cât mai profund în ființa lui de gânditor și creator, folosindu-ne de mijloacele care îi pot crea senzația auditivă în întreg corpul.”, Emile Jaques-Dalcroze, “Histoire de la rythmique”.
Ana Nedelcu
Ana Nedelcu este pianistă și are o pasiune pentru pedagogie, ea dedicându-se educației muzicale a copiilor și tinerilor din România de când a revenit în țară în 2021.
A studiat pianul la Guildhall School of Music and Drama în Londra (2012-2016), unde a obținut diploma de licență, apoi traversând oceanul pentru a-și continua studiile în Statele Unite. A obținut diploma de masterat la Sam Houston State University (2016-2018), unde a avut ca mentor un pianist îndrăgit de publicul românesc, Josu De Solaun. Ana a obținut titlul de Doctor in Musical Arts la Cleveland Institute of Music (2018-2021), unde s-a concentrat pe aspectul colaborativ al artei pianistice, specializându-se pe muzică de cameră și acompaniament. În timpul studiilor sale, Ana și-a dezvoltat constant latura pedagogică, ghidând copii și tineri în minunatul univers al pianului. Cea mai recentă poziție în care a lucrat a fost de profesoară de pian la Aurora School of Music din Ohio.
Ana este în curs de a obține Certificatul Dalcroze România, în urma cursurilor pe care le-a urmat la București și Geneva în 2022/2023.
Detalii practice
5 ateliere cu frecvenţa bilunară, desfășurate în perioada 2 octombrie 2023 – 16 decembrie 2023.
“Ziua porţilor deschise” – 14 septembrie 2023 – Pentru rezervarea locului la mini-sesiunile de ateliere este necesar să completaţi formularul accesând link-ul:https://forms.gle/H1UvVaZiTyzyZyzk9
Grupe disponibile:
Sâmbătă, ora 16:00 (ultima întâlnire, Sâmbătă, 16 decembrie, este gândită ca ATELIER-SPECTACOL de CRĂCIUN cu părinții invitați în sala de curs)
Pedagogi responsabili: Ana Nedelcu
Durata unui atelier: 50 min
Număr de participanți: minim 6 maxim 15 participanți (copii)
Tarif modul (5 ateliere): 400RON
Grupe disponibile:
Sâmbătă, ora 16:00
Pedagogi responsabili: Ana Nedelcu
Durata unui atelier: 50 min
Număr de participanți: minim 6 maxim 15 participanți
Tarif modul (5 ateliere): 400RON
Atelier one – time: 100RON
Reduceri acordate:
– Pentru frați / surori se aplică tarif degresiv începând cu reducere de 10% pentru primul frate/prima soră; cod plată MIMAfrati10 (al doilea copil înscris) respectiv MIMAfrati20 (al treilea copil înscris);
– Pentru participarea aceleiași persoane (concomitent) la un al doilea program în cadrul aceluiaşi modul organizat de MIMA, se acordă o reducere de 20% din costul celui de-al doilea modul;
– Reducerile sunt valabile in cazul programelor muzicale in serii de 10 ateliere și nu se aplica atelierelor de tip one-time sau cursurilor individuale de instrument. *Reducerile nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.
Costul atelierelor este nereturnabil. Recuperările sunt posibile în limita a 3 ateliere/ modul, cu programare în prealabil folosind adresa de mail info@mimamuzica.ro. Progamarea se face în limita locurilor disponibile la celelalte grupe si doar in cadrul aceluiasi modul. Printr-o absenţă anunţată în prealabil, permiteţi şanşa unei recuperări în grupa în care sunteţi înscrişi, așa încât absențele neanunțate în prealabil prin email nu se pot recupera.
Important! Pentru o obtine o dinamica optima in cadrul atelierelor inscrierile MIMA se fac pe grupe de varsta.
Fiecare copil-participant va fi insotit in sala de muzica de un singur adult. Accesul in salile MIMA Muzica se face cu pantofi speciali de interior sau desculti. Pe parcursul atelierelor va recomandam o tinuta cat mai lejera si multa relaxare astfel incat sa favorizati o conectare cat mai buna cu cei mici. In acest sens, va rugam sa lasati telefoanele mobile pe modul silentios, in afara salii de curs. In timpul atelierelor este interzisa fotografierea si filmarea participantilor.
Pentru detalii suplimentare, ne puteti contacta la info@mimamuzica.ro sau +40722.342.124 (Apel, SMS, Whatsapp), precum si pe pagina noastra de Facebook.