Mima Muzica

Mișcare 3D – curs de improvizație și tehnici posturale

25000 lei4 ateliere
Atelier One-Time

Cursul își propune să aducă o percepție tridimensională a spațiului interior și exterior. Mișcarea devine instrument de cunoaștere și de extindere a câmpului percepției și propriocepției. Pornim de la teme de poziționare, lucrăm activ, muscular și articular, apoi adăugăm încă un strat, cel al respirației și fluidității mișcării ca, în final, să exersăm exact opusul: conștientizarea fizică în absența efortului muscular.

Golește
Solicită mai multe detalii
Categorie: Etichetă:

Descriere

Mișcare 3D – curs de improvizație și tehnici posturale cu Smaranda Găbudeanu și Andreea Belu

Vă propunem un curs care să aducă o percepție tridimensională a spațiului interior și exterior.

Folosim principii de bază din tehnici posturale și tehnici de conștientizare pentru a exersa și a crește conștiența în aspecte ca: postura, reechilibrarea musculară, echilibrul static și dinamic, capacitatea de relaxare și integrarea fizică a informațiilor primite prin simțuri. Mișcarea devine instrument de cunoaștere și de extindere a câmpului percepției și propriocepției.

Pornim de la teme de poziționare, lucrăm activ, muscular și articular, apoi adăugăm încă un strat, cel al respirației și fluidității mișcării ca, în final, să exersăm exact opusul: conștientizarea fizică în absența efortului muscular.

Alături de percepția tridimensională, varierea dinamicilor și a nivelului energetic, angrenarea tuturor simțurilor, creșterea flexibilității și a responsivității coloanei vertebrale. Acestea aduc o mai mare lejeritate în dans și cresc bucuria cu care ne angrenăm în mișcările de zi cu zi.

Cursul reprezintă un punct de întâlnire dintre preocuparile de mișcare ale Smarandei Găbudeanu și seria de ateliere Ce fel de corp gândesc suținute de Andreea Belu. Subiectul este legătura dintre somatică, propriocepție și comunicare în cadrul grupurilor de creație artistică și grupurilor de amatori ai mișcării – persoane care vor să aprofundeze tehnici cinetice, pentru a-și îmbunătăți posibilitățiile motrice.

 

DETALII PRACTICE:

Grupa disponibilă: Sâmbătă, ora 17:00

Datele atelierelor: 14.05, 21.05, 28.05 şi 4.06

Coordonatori: Smaranda Găbudeanu/ Andreea Belu

Durata unei sesiuni: 90 min.

Număr de participanți: minim 6, maxim 15

Tarif modul (4 sesiuni):  250RON.
Sesiuni DROP-IN (în limita locurilor disponibile): 70 RON (cod reducere Atelier ONE-TIME: miscare30%)

*Pentru persoanele care au dificultăți financiare  se acordă reducere în funcție de situația fiecăruia.  

 

Andreea Belu este coregrafă și interpretă de dans contemporan, activitatea ei fiind condusă de interesul pentru educarea conștiinţei individuale și corporale, dezvoltarea inteligenţei corpului prin pregătirea lui pentru marea diversitate a schemelor de mișcare.

A absolvit studiile de licență și master la secția de coregrafie a Facultății de Teatru a U.N.A.T.C. ”I. L. Caragiale” din București și a programului de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, tot în București.

A predat consecvent dans contemporan, Contact Improvisation, Pilates și Yoga timp de peste 10 ani.

În ultimii 13 ani, a colaborat ca performer, profesor și student cu Centrul Național al Dansului București, Fundația Gabriela Tudor, Asociația 4Culture, Fabrica de Pensule, The Workshop Foundation (Ungaria), North Karelia College (Finlanda), Künstlerhaus Mousonturm (Germania), Universitatea de Arte din Târgu Mureș, CiNETic – Centrul Internațional de Educație și Cercetare în Tehnologii Inovativ Creative, Tangaj Dance Collective, Teatrul German de Stat din Timișoara, Teatrul Matei Vișniec Suceava, Universitatea de Arte Teatrale Târgu Mureș, Muzeul de Artă Recentă București. A fost co-coordonator al proiectului +2017 [ despre corp, iubire și dans contemporan] și al platformei DanceCloud, curatoare și moderatoare a seriei de dialoguri publice „Istorii Prezente în Spații Incomode” și membru co-fondator al spațiului de de dezvoltare coregrafică AREAL.

A creat mișcare scenică pentru piese de teatru, colaborând cu instituții ca: Teatrul Szigligeti Oradea, Teatrul Național București, Teatrul Național Târgu Mureș, Teatrul de Comedie București, Teatrul Metropolis, Teatrul Matei Vișniec Suceava, Teatrul Țăndărică.

Mișcarea, dansul și teatrul sunt, pentru ea, un mod direct și sincer de a ajunge la oameni.

 

Smaranda Găbudeanu și-a început educația formală prin studii de actorie și mânuire de păpuși și marionete și a continuat cu dans contemporan și cu vizite în medii artistice diverse, lucrările sale având o perspectivă inter-disciplinară ce integrează diferite practici și abordări. Corpul “locuit” se află în centrul activităților sale deopotrivă ca material și ca perspectivă din care investighează.

A absolvit UNATC “I.L. Caragiale”, Academia de dans și performance CNDB și este masterandă la CESI – Teoria și practica imaginii.

Alături de participarea în spectacole de dans contemporan (“Iluzionistele” de Mădălina Dan, “Stars High in Amnesia’s Sky”de Mihai Mihalcea, “Val și Cetatea sufletelor” de Vava Ștefănescu,  “Alienation or the desire for intimacy” de Benno Voorham, “Nu toți sunt eroi” co-creat împreună cu Cristina Lilienfeld, “After.Life” de Sasha Dodo etc), Smaranda a regizat și a performat în filme de dans, a creat instalații vizuale, a jucat în și a creat coregrafii pentru spectacole de teatru.

A colaborat de-a lungul timpului ca dansator, actor, coregraf cu Centrul Național al Dansului, București, Opera Națională Română, Teatrul Nottara, Teatrul Excelsior, Teatrul Ion Creangă, Teatrul George Ciprian Buzău, Teatrul Regina Maria Oradea, Universitatea Națională de Muzică, ansamblul Sonomania, Bucharest Winds ensemble, Muzeul de Artă Recentă, AVMotional.

Smaranda este membru fondator și președinte al Asocației Pentru Teatru și Carte PETEC – o platformă interdisciplinară de producție, cercetare și educație în domeniul artelor spectacolului contemporan.

Articol: https://petec.ro/2019/06/08/contact-improvisation-negocierea-realitatii-in-relatie/

 

Detalii practice

Pedagogi
  • Smaranda Găbudeanu și Andreea Belu
Număr ateliere 4 ateliere
Durata atelier 90min
Vârsta +18ani
Data de început 14/05/2022
Adresa(e)

Sala MIMA - Calea Griviței nr. 8-10, sector 1, București (zona Piața Amzei/Calea Victoriei)

Informații suplimentare

Categorie vârstă

18+

Ziua/ora

Sâmbătă, 17:00