Mima Muzica

Mișcare creativă – București

35000 lei5 ateliere
Atelier One-Time

În cadrul acestui program le propunem copiilor spații de exprimare autentică, emoțională și profundă.

Golește
Solicită mai multe detalii
Categorie:

Descriere

Mișcarea este cea mai accesibilă componentă a noastră. Alexandra Bălășoiu și Virginia Negru propun dansul, ca formă de cunoaștere, libertate de exprimare și dezvoltare personală, într-un curs de mișcare corporală adresat copiilor pe două categorii de vârstă, 0-6 ani (Mișcare și dans părinte-copil)  și 7-12 ani (Mișcare creativă).

“E interesant să lucrezi cu copiii pentru că sunt proaspeţi şi liberi, sunt nealteraţi de o stilistică anume în ceea ce priveşte dansul, sunt încă deschişi către propuneri, sunt creativi. Dar, în acelaşi timp, creativitatea lor excesivă poate să devină un obstacol căci uneori au prea multe idei, prea multe dorinţe, prea mult entuziasm.” (Alexandra Bălășoiu)

Cursul îi pune pe cei mici în contact cu potențialul creativ al corpului, le validează impulsurile naturale și abilitățile înnăscute, păstrându-le viu interesul spre mișcare și exprimare non-verbală. Abordăm dansul contemporan ca pe un teritoriu al descoperirilor și dezvoltării continue, în care limitele sunt constant redefinite. Învățăm să navigăm într-o lume a curajului, unde descoperim cât suntem de puternici și de flexibili, diversitatea posibilităților de mișcare,  dar și cum să ne exprimăm individual și să intrăm în conexiune cu ceilalți.

Cursul va aborda probleme de motricitate, echilibru, înțelegere a unor principii fizice care ne ajută să cădem, să sărim, să ne rotim, să ne mișcăm cu plăcere și lejeritate, precum și propuneri creative. Vom lucra atât cu structuri fixe care încorporează principii fundamentale în vederea dezvoltării inteligenței și memoriei motrice, cât și cu improvizații menite să dezvolte curajul, creativitatea, empatia și dorința de explorare.

Felul în care mergem, stăm sau privim conține în sine o infinitate de informații despre trecutul, prezentul și potențialul nostru. Prin încorporarea unor scheme motrice inteligente, ne eliberăm de tensiunile, emoțiile și gândurile negative. Într-o lume care ne bombardează cu idei și imagini prefabricate, corpul nostru este o arhivă vie și singurul indicator onest de înaintare. A te simți bine în pielea ta începe de la a-ți cunoaște și stăpâni corpul. Libertate în mișcare înseamnă fluiditate și creativitate în gândire.

Coordonatori

Alexandra Bălășoiu este un performer/coregraf stabilit în București, cu experiență de lucru în conceperea și implementarea de proiecte culturale. Din 2016 coordoneaza initiativa Indie Box, fiind responsabila de planificarea si implementarea principalelor programe si proiecte desfasurate sub aceasta umbrela: Flowprints (2016-2018), Earsight (2017), Singing Bodies (2018), Laboratorul de Voci (2018), I Am You (2019). A Absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București, secția Coregrafie în 2014 sub îndrumarea prof. Dr. Raluca Ianegic. În 2013 a prezentat 1-1 în Explore Dance Festival în cadrul Platformei RO, iar în 2015 a fost selectată de 4Culture pentru un Wild Card în cadrul Life Long Burning, fiind integrată în cadrul programului de masterat ex.e.r.ce la CNDC Montpellier. Din 2013 face parte din colectivul TANGAJ DANCE, coordonat de Simona Deaconescu, fiind implicată în producțiile “0001 | Fabrica de Vise”, “0002 | Birdville”, COUNTERBODY, a museum (theater) si filmul de dans ”Silent Places”. Ca performer a colaborat cu placere cu Andreea Belu, Alexandra Girbea, Cristina Lilienfeld, Valentina De Piante si Anne Dubois. In 2017 lucreaza alaturi de Valentina de Piante la proiectul educational h.e.art si face parte din echipa creativa a spectacolului de circ ”Reveria” la Circul Metropolitan de stat unde revine în 2018 pentru a realiza coregrafia musicalului “București, Je T’aime”. Din 2014 predă regulat cursuri de dans contemporan pentru începători și avansați alături de Simona Deaconescu și Denis Bolborea.

Virginia Negru este dansator și profesor de dans (Contact Improvisation). Studiază dansul și inteligența corporală cu intensitatea și pasiunea unui cercetător. De-a lungul timpului a întâlnit dansatori și profesori care i-au conturat și influențat în mod profund viziunea asupra dansului și acum își dorește să-i inspire la rândul său pe cei interesaţi de această formă de artă. A ales să practice și să predea Contact Improvisation pentru că este forma de dans pe care a înțeles-o cel mai greu și care îi aduce în continuare noi întrebări și provocări.A descoperit Contact Improvisation în 2006 în cadrul Festivalului de Teatru din București și a continuat studiul în Europa și SUA.

În prezent, alături de colectivul AREAL, iniţiază şi lucrează în proiecte care folosesc improvizația ca formă de dans, tehnică de mișcare și performance. Organizează periodic cursuri cu adulți, a predat la Şcoala performativă pentru copii şi Academia de dans și performance CNDB, susţine ateliere intensive în România şi în străinătate.

Orar
Sâmbătă:
ora 16:00  0-6 ani (părinte – copil)

Coordonatori atelier: Alexandra Bălășoiu și Virginia Negru.

Durata unui atelier: 40 min

Număr de participanți: minim 6 maxim 10 participanți.

Frecvența atelierelor: 1/ săptămână, cu excepția perioadelor  de vacanță școlară.

Tarif modul (5 ateliere): 350 RON

Module 2021:
Modul 1 (25 ian – 27 februarie)
Modul 2 (1 martie – 3 aprilie)
vacanță (4 aprilie – 3 mai)
Modul 3 ( 4 mai – 5 iunie )

INSCRIERILE se fac pe câte un singur modul și sunt posibile pe tot parcursul anului, în funcție de locurile disponibile din grupe. Costul atelierelor este nereturnabil.

Pentru detalii suplimentare, ne puteți contacta la info@mimamuzica.ro sau +40722.342.124 (Apel, SMS, Whatsapp), precum si pe pagina noastra de Facebook.

 

 

Detalii practice

Pedagogi
  • Virginia Neagu
Număr ateliere 5 ateliere
Durata atelier 40min
Vârsta 0-6ani
Data de început 12/06/2021
Adresa(e)

Calea Griviței nr.6 sector 1
București

Informații suplimentare

Categorie vârstă

0-1 ani, 1-2 ani, 2-4 ani, 4-6 ani