Mima Muzica

Teatru de improvizaţie

47500 lei90000 lei10 atelier(e)
Atelier One-Time

Teatrul este esențial pentru dezvoltarea creativității, încrederii și abilităților de comunicare ale copiilor. Participând la atelierele de improvizaţie organizate de MIMA Muzica în parteneriat cu Asociaţia IMPROTECA, copiii vor învăța să se exprime liber, să colaboreze cu ceilalți și să-și dezvolte inteligența emoțională. În mod particular faţă de teatrul clasic, teatrul de improvizaţie le oferă o platformă deschisă și distractivă pentru a-și dezvolta abilitățile sociale și artistice.

Solicită mai multe detalii
Categorii: , Etichetă:

Descriere

Atelier de improvizaţie teatrală şi muzicală pentru copii | vârsta 7-10 ani

Teatrul este esențial pentru dezvoltarea creativității, încrederii și abilităților de comunicare ale copiilor. Participând la atelierele de improvizaţie organizate de MIMA Muzica în parteneriat cu Asociaţia IMPROTECA, copiii vor învăța să se exprime liber, să colaboreze cu ceilalți și să-și dezvolte inteligența emoțională. În mod particular faţă de teatrul clasic, teatrul de improvizaţie le oferă o platformă deschisă și distractivă pentru a-și dezvolta abilitățile sociale și artistice.

Ce este teatrul de improvizaţie

Improvizatia inseamna crearea unei piese de teatru pe loc, fara nimic pregatit, acest tip de virtuozitate teatrala fiind stimulativ pentru spontaneitate, memorie, comunicare eficienta si pozitiva, creativitate, constientizarea si deparirea diferitelor frici, dar si construirea unei relatii cu publicul, transmiterea clara a unui mesaj, constientizarea factorilor de comunicare corporala, precum dictie, postura, atitudine etc

La ce e bună improvizatia?

Improvizatia ii ajuta pe copii sa devina mai pozitivi. Spui mereu “Da” in Improvizatie, iar„Da”-ul te face sa fii mai usor de acord cu ideile oamenilor, in loc sa le negi mereu.

Prin improvizatie, copiii invata sa se sprijine unii pe altii. Astfel ajung sa se sustina unul pe celalalt in loc sa fie in competitie.

Improvizatia stimuleaza creativitatea. Studiile psihologice au aratat ca improvizatia stimuleaza gandirea divergenta.

Improvizatia ii ajuta pe tineri sa asculte mai bine. Se spune ca trebuie sa ascultam 70% si restul sa vorbim. Nu poti raspunde oamenilor din jurul tau daca nu ai ascultat ceea ce au spus.

Improvizatia ii ajuta sa iasa din spatiul de confort si sa se elibereze de temeri şi blocaje. Este important sa fii indraznet atunci cand improvizezi. Trebuie sa parasesti zona ta de confort si sa te exprimi.

Ce facem la fiecare curs?

O incalzire fizica si vocala si apoi abordam jocuri de improvizatie short form pentru a ne ajuta sa intelegem tainele acestei arte.

Primul modul  (octombrie-decembrie) – Copiii vor explora jocurile teatrale utilizate de actori în pregătirea lor pentru scenă.

Următoarele două module (ianuarie-iunie) – Vor avea posibilitatea să decidă ce tip de jocuri exersate îşi aleg pentru spectacolul pe care îl vor  prezenta  la final, părinţilor şi prietenilor, pe scena teatrului IMPROTECA.

  Coordonatori ateliere IMPROTECA 

ALEXANDRA PRIBEAGU  este actrita si pedagog teatral, absolventa a Facultatii de Teatru, departamentul “Artele Spectacolului – Papusi-Marionete” si a programelor de masterat “Pedagogie Teatrala si Teatru de Animatie”. Colaboreaza cu teatre independente din Bucuresti, atat în domeniul teatrului dramatic, cat si al teatrului de improvizatie si in teatrul de papusi. Are experienta cu copiii, iar de-a lungul timpului a facut animatie pentru copii, a predat atat în cadrul facultatii la UNATC Junior, cat si prin tara în cadrul Caravanei UNATC. A fost trainer în tabere de teatru si a predat si în gradinite. A tinut cursuri, atat de teatru clasic cat si de improvizatie pentru adolescenti si cursuri de formare pentru cadre didactice. Este o fire energica, zambitoare, un om care iubeste jocul si care considera ca omul este un întreg doar cand îsi da voie sa se joace.

ALEXANDRA NOVAC  este absolventă a programului de master PED-ARTE (Pedagogii Alternative și Artă Teatrală în Educație) din cadrul UNIBUC și UNATC. Pasionată de arte și pedagogie, a dorit să aprofundeze toate formele acestora, pentru ca ulterior să le asocieze în activitatea de predare. Ea a urmat cursuri de teatru încă de la vârsta de 7 ani și are o experiență de predare în teatru și în lucrul cu copiii deja de peste 5 ani. Alexandra este cea care îmbrățișează copiii la propriu și la figurat și crede în lucrul în echipă, empatie și maniere.

ANDREI BRATU este actor și improvizator, trainer cu o experiență de 14 ani. Preda actorie clasica si improvizatie pentru copii, adolescenti si adulti si a jucat numeroase spectacole de improvizatie atat in Romania cat si in Belgia, Italia, Elvetia, Ungaria, Norvegia, Suedia, Bulgaria si Olanda, in cadrul festivalurilor internationale de improvizatie. De asemenea, este si managerul teatrului Improteca si considera ca improvizatia l-a ajutat sa fie mai bun in acest domeniu. Este orientat spre a ajuta cursantii sa se dezvolte personal prin improvizatie.

Detalii practice

Grupa de vârstă:  7-10 ani
Grupe disponibile:  Marți, ora 18:00
Durata atelier: 90 min
Număr de participanți: minim 6, maxim 12 participanți

Tarif modul (10 ateliere): 900RON / Tarif modul parţial 5 ateliere: 475 RON/ Atelier one-time: 100RON

Programele MIMA Muzica sunt structurate în module de cate 10 ateliere cu frecvenţa săptămânală.

“Ziua porţilor deschise” – 14 septembrie 2024 – Pentru rezervarea locului la mini-sesiunile de ateliere este necesar să completaţi formularul accesând link-ul: https://docs.google.com/forms/

Modul 1: 1 octombrie  – 14 decembrie 2024 (cu excepția perioadei de vacanță:  27 octombrie – 3 noiembrie 2024) 

Săptămâna colindelor: 16 – 22 decembrie 2024

Modul 2: 13 ianuarie – 29 martie 2025 (cu excepția  perioadei de vacanță: 17 – 23 februarie 2025)

Modul 3: 31 martie – 21 iunie 2025 (cu excepția  perioadei de vacanță de Paște: 14 aprilie – 27 aprilie 2025)

Vacanța de vară: din 22 iunie 2025

 

Reduceri acordate:

– Pentru frați / surori se aplică tarif degresiv începând cu reducere de 10% pentru primul frate/prima soră; cod plată MIMAfrati10 (al doilea copil înscris) respectiv MIMAfrati20 (al treilea copil înscris);

– Pentru achitarea integrală în avans a celor 3 module din cadrul aceluiași an academic se acordă o reducere de 10%. Solicitarea se face în scris, pe mail, iar plata se efectuează înainte de data începerii primului  modul.

– Pentru participarea aceleiași persoane la un al doilea modul integral din cadrul aceluiaşi an academic, se acorda o reducere de 10% pentru continuitate, cu condiţia achitării integrale a primului modul. Suplimentar acestei reduceri,  în perioadele early booking comunicate prin email, participanţii la modulele integrale beneficiază de o reducere de 20% pentru înscrierea la următoarorul modul din acelaşi an academic, cu condiţia finalizării înscrierii în perioada comunicată.

– Reducerile sunt valabile in cazul programelor muzicale in serii de 10 ateliere și nu se aplica atelierelor de tip one-time sau cursurilor individuale de instrument.  *Reducerile nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Costul atelierelor este nereturnabil. Recuperările sunt posibile în limita a 3 ateliere/ modul, cu programare în prealabil folosind adresa de mail info@mimamuzica.ro. Progamarea se face în limita locurilor disponibile la celelalte grupe si doar in cadrul aceluiasi modul. Printr-o absenţă anunţată în prealabil, permiteţi şanşa unei recuperări în grupa în care sunteţi înscrişi, așa încât absențele neanunțate în prealabil prin email nu se pot recupera.

Important! Pentru o obtine o dinamica optima in cadrul atelierelor inscrierile MIMA se fac pe grupe de varsta.

Fiecare copil-participant va fi insotit in sala de muzica de un singur adult. Accesul in salile MIMA Muzica se face cu pantofi speciali de interior sau desculti. Pe parcursul atelierelor va recomandam o tinuta cat mai lejera si multa relaxare astfel incat sa favorizati o conectare cat mai buna cu cei mici. In acest sens, va rugam sa lasati telefoanele mobile pe modul silentios, in afara salii de curs. In timpul atelierelor este interzisa fotografierea si filmarea participantilor.

Pentru detalii suplimentare, ne puteti contacta la info@mimamuzica.ro sau +40722.342.124 (Apel, SMS, Whatsapp), precum si pe pagina noastra de Facebook.

 

 

Detalii practice

Pedagogi
  • Andrei Bratu
Număr ateliere 10 ateliere
Durata atelier 90min
Vârsta 7-10ani
Data de început 03/10/2023
Adresa(e)

Calea Givitei nr.6 Sala MIMA

Informații suplimentare

Ziua/ora

Marti, ora 18.00

Categorie vârstă

7-10 ani

Modul

10 ateliere, 5 ateliere