Mima Muzica

O vară pe note muzicale (0-6 ani)

16000 lei30000 lei2 atelier(e)
Atelier One-Time

Atunci când oamenii practică muzica împreună într-un grup, se activează conexiuni neuronale asemănătoare tuturor participanților. Aceasta generează empatie și intenții împărtășite de a avea interacțiune socială pozitivă și conectare. Un atelier de muzică pentru părinţi şi copii de la 0 la 6 ani.

 

 

Solicită mai multe detalii
Categorie:

Descriere

O vară pe note muzicale –  ateliere de muzică şi mişcare pentru părinţii şi copii de la 0 la 6 ani

Ce călătorii v-aţi propus pentru această vară?

Pe parcursul vacanţei,  luna iulie  readuce la sala MIMA întâlnirile cu muzica, ritmul și mișcarea în patru călătorii muzicale în jurul lumii,  în care copiii vor fi conduşi în lumea muzicii cu ajutorul instrumentelor – personaj imaginate de Lore (Loredana Mitruţ). 

Pedagog al echipei MIMA Muzica din anul 2022, Lore este muzician (licenţiat UNMB, 2001) şi muzicoterapeut (specializat la Centrul Internaţional de Muzicoterapie, Paris, 2012), în prezent fiind implicată în diferite proiecte educaţionale şi de muzicoterapie pentru copii –  între care şi ateliere de muzică susţinute prin Fundaţia Internaţională pentru Copil şi Familie şi dedicate copiilor refugiaţi ucraineni,

Un alt proiect actual la care Lore ţine foarte mult este  „Limpopo” – spectacole de teatru cu umbre şi sunete pe care l-a iniţiat în anul  2015 împreună cu actriţa Ruxandra Coman Miltiade. Specatacolele LIMPOPO călătoresc în spaţii independente dedicate, precum librării, grădiniţe şi scoli .

“Iubesc să stau în preajma copiilor, să mă joc cu sunete şi să-i ajut să înţeleagă şi să se exprime prin muzică. În afara pianului, folosesc foarte adesea instrumente de percuţie tradiţionale, care sunt foarte atractive şi facil de utilizat de către copii. De asemenea, audiţiile active ale muzicii clasice conduc nu doar la dezvoltarea timpurie a gustului pentru muzica de calitate, ci şi la înţelegerea – facilitată prin metode pedagogice specifice vârstei – unor structuri sonore  complexe. Consider hotărâtor rolul muzicii şi al mişcării conştiente în dezvoltarea armonioasă afectivă, emoţională şi cognitivă a celor mici.” (Loredana Mitruţ)

În cadrul programului “O vară pe note muzicale” conceput în colaborare cu pedagogii MIMA Muzica, Lore combină formarea sa te artterapeut cu elemente ale pedagogiilor muzicale de tip Orff şi Dalcroze, într-un demers muzical interactiv care urmăreşte atât dezvoltarea simțului muzical cât și stimularea diverselor  tipuri de inteligență cu accent pe crearea unui mediu pozitiv de relaţionare între participanţi (inteligenţa inter-personală), pe creativitate şi pe dezvoltarea exprimării corporale (a motricităţii).  Jocurile şi exerciţiile porpuse derivă din ambele tipuri de demersuri (terapeutic şi pedagogic) şi sunt aduse într-o manieră interactivă, ludică, folosind obiecte (mingi, cercuri, corzi, eșarfe, saculeti colorați etc) și instrumente de percuţie (clave, eggshakers, tobiţe,  clopoţei muzicali, etc).

Detalii practice: 

Cele patru ateliere “O vară pe note muzicale” se derulează cu frecvenţa săptămânală pe parcursul lunii iulie,  în fiecare zi de miercuri. Fiecare atelier se construiește în jurul unei povești separate, pe tema călătoriilor în jurul lumii:

5 iulie: Africa  Un elefant curios, pune tot soiul de întrebări și pleacă în căutarea răspunsurilor potrivite. 
12 iulie: Australia  Cum a invatat cangurul sa sară, fugărit de câinele dingo.
19 iulie: America de Nord  Micul indian se pregătește pentru ziua în care va fi un mare vânător.
26 iulie: Asia  Sătul de căldura verii, ursul panda pleacă din China și ajunge tocmai la Polul Nord. 

Grupa de vârstă: 0-6 ani

Orar disponibil: Miercuri ora 10:00, ora 11:00 şi ora 17:30.

Pedagog responsabil: Loredana Mitruţ (Lore).

Durata unui atelier: 45 de minute.

Număr de copii participanţi: minim 6 maxim 15.

Tarif atelier modul 4 ateliere: 75RON/atelier= 300 RON parinte-copil; fratele sau sora înscrişi în acelaşi atelier achită 50%.

Tarif  modul 2 ateliere (de efectuat în cadrul a 4 săptămâni): 80 RON/atelier = 160 RON parinte-copil; fratele sau sora înscrişi în acelaşi atelier achită 50%.

Tarif ateliere one-time: 100 RON/atelier parinte-copil; fratele sau sora înscrişi în acelaşi atelier achită 50%.

Pentru că este o perioadă de vacanţă, modulul de patru săptămâni propus de MIMA Muzica este unul flexibil, fiecare atelier este construit în jurul unei alte teme aşa încât la achiziţia a două ateliere, acestea să poată fi programate în funcţie de orarul personal, pe toată durata lunii iulie.

Costul atelierelor este nereturnabil. Tarifele sunt valabile doar în cadrul programului “O vară pe note muzicale”.
Recuperările atelierelor din timpul anului academic în cadrul programului “O vară pe note muzicale”, nu sunt posibile.

Pentru detalii suplimentare, ne puteti contacta la info@mimamuzica.ro sau +40722.342.124 (Apel, SMS, Whatsapp), precum si pe pagina noastra de Facebook.

Detalii practice

Pedagogi
  • Loredana Mitruţ (Lore)
Număr ateliere 2 ateliere
Durata atelier 40min
Vârsta 0-99ani
Data de început 05/07/2023
Adresa(e)

Calea Grivitei nr.6, et.1
București

Informații suplimentare

Categorie vârstă

0-6 ani

Ziua/ora

Miercuri, 10.00, Miercuri, 11.00, Miercuri, 17:30

Modul

2 ateliere, 4 ateliere