Mima Muzica

Practici de analiză a mișcării, dans și relaxare pentru adulți de toate vârstele

42000 lei6 atelier(e)
Atelier One-Time

Pornind de la inteligența corpului ca resursă accesibilă prin conștientizarea mișcărilor pe care le facem, Virginia Negru propune practici de înțelegere și aprofundare a principiilor de funcționare a corpului în mișcare. Sesiunile sunt concepute ca un cadru de relaxare și reconectare cu corpul, prin mișcare, dar și ca invitație de (re)vizitare a ‘gândirii prin mișcare’ specifice copiilor dar cu o privire de adult.

Solicită mai multe detalii
Categorie: Etichetă:

Descriere

Practici de analiză a mișcării, dans și relaxare pentru adulți 

Virginia Negru vă invită să participați la o nouă serie de întâlniri dedicate lucrului asupra atenției și inteligenței corporale. Aceste sesiuni de grup sunt deschise adulților de orice vârstă și își propun să îmbunătățească relația fiecăruia cu propria fizicalitate folosind abordări și practici din istoria contemporană a dansului bazate pe studiul anatomiei, conștientizare, detensionare și odihnă activă:

Inteligența corpului reprezintă o resursă ce se activează prin conștientizare și atenție asupra mișcărilor pe care le facem deja și se dezvoltă prin înțelegerea, aprofundarea și aplicarea principiilor de funcționare a corpului în mișcare în relație cu legile fizice.

Atelierul va seta un cadru de studiu focusat pe observarea capacităților noastre motrice prezente și cultivarea unor atitudini și practici necesare pentru a deveni propriul nostru profesor în explorarea unor noi posibilități de mișcare. Lăsând deoparte ambiția, competiția și perfecționismul, pornind mai degrabă de la disponibilitatea fizică și de la energia pe care o avem pe moment, vom construi treptat trasee de mișcare menite să ne conecteze cu sistemul osos, cu mușchii, organele și tot ce constituie complexitatea corpului în mișcare. Ca metode de lucru vom folosi mai multe practici de analiză a mișcării dezvoltate de-a lungul timpului de dansatori și practicieni pasionați de conexiunea minte-corp, vom (re)activa capacități ale corpului – forță, coordonare, propriocepție, mobilitate – într-un mod interactiv, dinamic și natural.

Altfel spus atelierul este o invitație de (re)descoperire a „gândirii prin mișcare” specifice copiilor, dar cu o perspectivă de adult. Vom aborda mișcarea cu o ‘’jucăușenie serioasă’’, astfel încât cei care cred că ‘’gândesc prea mult’’ vor fi încurajați să se abandoneze unui proces mai degrabă senzorial, iar cei cărora le place să afle, să înțeleagă, să învețe vor fi susținuți să se implice analitic și sistematic în cercetarea universului senzorial și anatomic al corpului. Pentru că trăim într-un corp gânditor, o gândire vie care se naște la intersecția dintre fizică, chimie, emoție, suflet.

DETALII PRACTICE:

Grupa disponibilă: Sâmbătă, ora 17:00

Coordonator: Virginia Negru

Durata unei sesiuni: 120 min.

Număr de participanți: minim 6, maxim 15

Tarif modul (6 sesiuni):  420RON.
Sesiuni DROP-IN (în limita locurilor disponibile): 100 RON

*Ședințele la care nu sunteți prezenți nu se transferă la alte module viitoare

𝐕𝐢𝐫𝐠𝐢𝐧𝐢𝐚 𝐍𝐞𝐠𝐫𝐮 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐝𝐚𝐧𝐬𝐚𝐭𝐨𝐫, 𝐩𝐞𝐫𝐟𝐨𝐫𝐦𝐞𝐫 𝐬̦𝐢 𝐟𝐚𝐜𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐚𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐬̦𝐜𝐚𝐫𝐞, 𝐝𝐚𝐧𝐬 𝐬𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭 𝐢𝐦𝐩𝐫𝐨𝐯𝐢𝐬𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧. Lăsându-se purtată de mică de pasiunea pentru dans, a călătorit și lucrat cu profesori din România și din străinătate care i-au marcat experiența și identitatea artistică: Catrina Choate (Dans Contemporan și Feldenkrais), Amalia Strinopoulou (Limon Technique), Lelia Marcu (balet), Steve Batts și Ursula Laeubli (Poetic Movement), Benno Voorham și Sybrig Dokter, Scott Wells, Alexandra Soshnicova și Serghei Golovnya, Cyrus Khambatta, Nora Hajos, Nancy Stark Smith, Sasha Dodo, Adrian Russi, Susanne Martin, (Instant Composition și Contact Improvisation), Kira Kirsch și Antoine Ragot (Axis Syllabus).
În prezent ghidează laboratorul de compoziție prin improvizație Perspective în Mișcare și se dăruiește cu entuziasm oricărei ocazii de a împărtăși cu ceilalți experiența și energia pe care a acumulat-o pană acum dansând, predând și performând.

Articol: https://petec.ro/2019/06/08/contact-improvisation-negocierea-realitatii-in-relatie/
Video: https://www.youtube.com/channel/UC2QkO1pjNr8HIIzPkRFESDQ

Vă aşteptăm să fiţi împreună cu noi!

Detalii practice

Pedagogi
  • Virginia Negru
Număr ateliere 6 ateliere
Durata atelier 120min
Vârsta +18ani
Data de început 22/10/2022
Adresa(e)

Sala MIMA - Calea Griviței nr. 8-10, sector 1, București (zona Piața Amzei/Calea Victoriei)

Informații suplimentare

Categorie vârstă

18+

Ziua/ora

Sâmbătă, 17:00