Mima Muzica

Ritmuri și percuții

35000 lei5 ateliere
Atelier One-Time

Prin explorarea instrumentelor și a percuției corporale, prin jocuri de imitație și improvizație, printr-o participare activă în dialog cu pedagogul și cu grupul, copiii vor descoperi elementele de bază ale muzicii într-o manieră liberă, ludică, atractivă, având în spate o abordare pedagogică modernă ce integrează conceptul de inteligență multiplă.

Golește
Solicită mai multe detalii
Categorie:

Descriere

Ateliere de ritmuri şi percuţii de grup (vârsta 7+)

Atelierele de orchestră de percuție din cadrul Centrului de educație MIMA Muzica sunt bazate pe principiile metodei Orff care implică Explorare – Imitație – Improvizație – Creație. Aici, inițierea muzicală pornește de la nevoile de bază, instinctive, ale unui copil: de a explora, de a comunica, de a socializa, de a se mișca, de a se juca.

Astfel, pornind de la patternuri ritmice de bază, de la asocieri lingvistice și gestuale, de la melodii simple, copiii vor descoperi  cum se compune și descompune un ritm, o melodie. De asemenea, vor descoperi cum se ajunge la o structură (formă) muzicală încadrabilă în măsuri, fraze. Vor învăța în cadrul cursului de muzică și ce înseamnă să cânți la un instrument, dar și ce anume presupune să faci parte dintr-o orchestra, după modelul unuia dintre cei mai mari pedagogi muzicali și compozitori ai secolului XX, Carl Orff.

După explorare și imitare, o componentă importantă a unei clase de tip Orff Schulwerk este spațiul rezervat improvizației, pasul necesar pentru ca, în final, copilul să creeze,  să descopere propria muzică, acel spațiu personal de exprimare accesibil tuturor, fără o pregătire muzicală prealabilă, fără a cunoaște notele muzicale.

Instrumente folosite în cadrul cursurilor de muzică

Un set de bază Orff Instrumentarium după modelul Studio 49 (glockenspiel, xilofon sopran – alto – bas, metalofon cromatic, tamburine de mână, bongos, toneblock, temple blocks, finger cymbals, trianglu, guiro, maracas, Vibra slap, Flex-a-Tone, Agogo) completat cu ukulele, blockflote, pian şi multe alte instrumente de percuție tradiționale între care djembe, tama africană, kalimba, irish drum, cajon, bol tibetan, gong, chimes, Kokiriko, shaker din nuci balineze (cha-cha nuts), şi altele.

Detalii practice

Programele MIMA Muzica sunt structurate în module de cate 10 ateliere cu frecvenţa săptămânală.*pentru o adaptare mai rapidă la situația imprevizibilă cauzată de pandemia COVID19, modulelele anului 2021-2022 conțin câte 5 ateliere. 

Modul 1 (4 octombrie – 20 noiembrie) – vacanță – (25 octombrie – 7 noiembrie)

Modul 2 (22 noiembrie 2021 – 15 ianuarie 2022) – vacanță – (20 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022)

Modul 3 (17 ianuarie – 19 februarie) 

Modul 4 (21 februarie – 26 martie)

Modul 5 (28 martie – 14 mai) – vacanță – (18 aprilie – 1 mai)

Modul 6 (16 mai – 18 iunie)

Pentru o obține o dinamică optimă în cadrul atelierelor am ales sa facem înscrierile în funcție de vârsta împlinită sau care urmează sa fie împlinită în prima luna din noul modul în care se face înscrierea.

Grupe disponibile:
Miercuri, ora 18:30

Pedagogi responsabili: Laura Dănăilă.
Durata unui atelier: 50 min
Număr de participanți: minim 6 maxim 10 participanți (copii)
Tarif modul (5 ateliere): 350 RON

Reduceri acordate:
– Pentru frați / surori se aplică tarif degresiv începând cu reducere de 10% pentru primul frate / prima soră;
– Pentru participarea aceleiași persoane (concomitent sau succesiv, dar pe parcursul aceluiași an academic) la un al doilea modul organizat de MIMA, se acordă o reducere de 20% din costul celui de-al doilea modul. Reducerea se aplică modulelor achitate integral și desfășurate integral în anul academic in curs;
– Reducerile nu se cumulaza, ci se aplică reducerea cea mai mare la care un participant se califica;
– Reducerile sunt valabile in cazul programelor muzicale in serii de ateliere; ele nu se aplică atelierelor de tip one-time sau cursurilor individuale de instrument.

Important!

Copiii din grupele de varsta 7+ vor  intra in sală alături de pedagog. In timpul atelierelor adulții însoțitori sunt invitați sa rămână în sala de așteptare până la finalizarea atelierului. Accesul in sălile MIMA Muzica se face cu pantofi speciali de interior sau desculți. Pe parcursul atelierelor recomandăm o ținută cât mai lejeră și multă relaxare. Pentru copiii din grupele 7+ ani este foarte important să ajungeți cu 10-15 minute înainte de începerea atelierului pentru a facilita interacțiunea cu pedagogul, cu colegii de grupa si acomodarea cu sala de muzică.

Costul atelierelor este nereturnabil. Recuperările sunt posibile cu programare în prealabil folosind adresa de mail info@mimamuzica.ro.

Programarea se face în limita locurilor disponibile la celelalte grupe si doar in cadrul aceluiași modul. Printr-o absență anunțată în prealabil, permiteți șansa unei recuperări în grupa în care sunteți înscriși.

Pentru detalii suplimentare, ne puteți contacta la info@mimamuzica.ro sau +40722.342.124 (Apel, SMS, Whatsapp), precum și pe pagina noastră de Facebook.

Detalii practice

Pedagogi
  • Laura Dănăilă
Număr ateliere 5 ateliere
Durata atelier 50min
Vârsta 7 - 12ani
Data de început 19/01/2022
Adresa(e)

Calea Griviței nr. 6, etajul 1
București

Informații suplimentare

Categorie vârstă

7-12 ani

Ziua/ora

Miercuri, 18:30