Mima Muzica

Ritmuri și percuții

80000 lei10 atelier(e)
Atelier One-Time

Prin explorarea instrumentelor și a percuției corporale, prin jocuri de imitație și improvizație, printr-o participare activă în dialog cu pedagogul și cu grupul, copiii vor descoperi elementele de bază ale muzicii într-o manieră liberă, ludică, atractivă, având în spate o abordare pedagogică modernă ce integrează conceptul de inteligență multiplă.

Solicită mai multe detalii
Categorie:

Descriere

Ateliere de ritmuri şi percuţii de grup (vârsta 7+)

Atelierele de orchestră de percuție din cadrul Centrului de educație MIMA Muzica sunt bazate pe principiile metodei Orff care implică Explorare – Imitație – Improvizație – Creație. Aici, inițierea muzicală pornește de la nevoile de bază, instinctive, ale unui copil: de a explora, de a comunica, de a socializa, de a se mișca, de a se juca.

Astfel, pornind de la patternuri ritmice de bază, de la asocieri lingvistice și gestuale, de la melodii simple, copiii vor descoperi  cum se compune și descompune un ritm, o melodie. De asemenea, vor descoperi cum se ajunge la o structură (formă) muzicală încadrabilă în măsuri, fraze. Vor învăța în cadrul cursului de muzică și ce înseamnă să cânți la un instrument, dar și ce anume presupune să faci parte dintr-o orchestra, după modelul unuia dintre cei mai mari pedagogi muzicali și compozitori ai secolului XX, Carl Orff.

După explorare și imitare, o componentă importantă a unei clase de tip Orff Schulwerk este spațiul rezervat improvizației, pasul necesar pentru ca, în final, copilul să creeze,  să descopere propria muzică, acel spațiu personal de exprimare accesibil tuturor, fără o pregătire muzicală prealabilă, fără a cunoaște notele muzicale.

Instrumente folosite în cadrul cursurilor de muzică

Un set de bază Orff Instrumentarium după modelul Studio 49 (glockenspiel, xilofon sopran – alto – bas, metalofon cromatic, tamburine de mână, bongos, toneblock, temple blocks, finger cymbals, trianglu, guiro, maracas, Vibra slap, Flex-a-Tone, Agogo) completat cu ukulele, blockflote, pian şi multe alte instrumente de percuție tradiționale între care djembe, tama africană, kalimba, irish drum, cajon, bol tibetan, gong, chimes, Kokiriko, shaker din nuci balineze (cha-cha nuts), şi altele.

Detalii practice

Programele MIMA Muzica sunt structurate în module de cate 10 ateliere cu frecvenţa săptămânală. INSCRIERILE se fac pe cate un singur modul începând cu data de 1 septembrie 2022.

“Ziua porţilor deschise” – 15 septembrie 2022 (orele 10.00 – 14.00)

Modul 1: 3 octombrie 2022 – 14 ianuarie 2023 (include vacanțele:  24 – 30 octombrie; 28 noiembrie – 4 decembrie; vacanța de sărbători 18 decembrie  2022 – 8 ianuarie 2023)

Modul 2: 16 ianuarie – 1 aprilie 2023 (include vacanța 20 – 26 februarie 2023)

Modul 3: 3 aprilie – 17 iunie 2023 (include vacanța de Paște 9 – 17 aprilie 2023)

Vacanța de vară: din 18 iunie 2023

Pentru o obține o dinamică optimă în cadrul atelierelor am ales sa facem înscrierile în funcție de vârsta împlinită sau care urmează sa fie împlinită în prima luna din noul modul în care se face înscrierea.

Grupe disponibile:
Miercuri, ora 18:30

Pedagogi responsabili: Laura Dănăilă.
Durata unui atelier: 50 min
Număr de participanți: minim 6 maxim 12 participanți (copii)

Tarif modul (10 ateliere):  800RON

Atelier one – time: 100RON

Reduceri acordate:

– Pentru frați / surori se aplică tarif degresiv începând cu reducere de 10% pentru primul frate/prima soră; cod plată MIMAfrati10 (al doilea copil înscris) respectiv MIMAfrati20 (al treilea copil înscris);

– Pentru achitarea integrală în avans a celor 3 module din cadrul aceluiași an academic se acordă o reducere de 10%. Solicitarea se face în scris, pe mail, iar plata se efectuează înainte de data începerii primului  modul.

– Pentru participarea aceleiași persoane (concomitent) la un al doilea program în cadrul aceluiaşi modul organizat de MIMA, se acordă o reducere de 20% din costul celui de-al doilea modul;

– Reducerile sunt valabile in cazul programelor muzicale in serii de 10 ateliere și nu se aplica atelierelor de tip one-time sau cursurilor individuale de instrument.  *Reducerile nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Costul atelierelor este nereturnabil. Recuperările sunt posibile în limita a 3 ateliere/ modul, cu programare în prealabil folosind adresa de mail info@mimamuzica.ro. Progamarea se face în limita locurilor disponibile la celelalte grupe si doar in cadrul aceluiasi modul. Printr-o absenţă anunţată în prealabil, permiteţi şanşa unei recuperări în grupa în care sunteţi înscrişi, așa încât absențele neanunțate în prealabil prin email nu se pot recupera.

Important! Pentru o obtine o dinamica optima in cadrul atelierelor inscrierile MIMA se fac pe grupe de varsta.

Fiecare copil-participant va fi insotit in sala de muzica de un singur adult. Accesul in salile MIMA Muzica se face cu pantofi speciali de interior sau desculti. Pe parcursul atelierelor va recomandam o tinuta cat mai lejera si multa relaxare astfel incat sa favorizati o conectare cat mai buna cu cei mici. In acest sens, va rugam sa lasati telefoanele mobile pe modul silentios, in afara salii de curs. In timpul atelierelor este interzisa fotografierea si filmarea participantilor.

Pentru detalii suplimentare, ne puteti contacta la info@mimamuzica.ro sau +40722.342.124 (Apel, SMS, Whatsapp), precum si pe pagina noastra de Facebook.

 

Detalii practice

Pedagogi
  • Laura Dănăilă
Număr ateliere 10 ateliere
Durata atelier 50min
Vârsta 7 - 12ani
Data de început 05/10/2022
Adresa(e)

Calea Griviței nr. 6, etajul 1
București

Informații suplimentare

Categorie vârstă

7-12 ani

Ziua/ora

Miercuri, 18:30