Mima Muzica
Echipa MIMA Muzica

Ana Voinescu

Muzician certificat la Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva, Elvetia (2011 – 2013). Specializare în Metoda Orff la Paris (2016),  Asociatia ORFF SIMEOS, Verona (2018) și Institutul Orff din Salzburg (2017 şi 2019).

Licenţiată a Universității Naționale de Muzică București – secţia muzicologie, Ana a studiat pianul timp de 17 ani. În 2015 a obținut Certificate of Advanced Studies în ritmică muzicală la Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva. De 15 ani le vorbește românilor despre muzica clasică la Radio România Muzical.

Cei doi ani de formare la Geneva sunt valorificați în cadrul Asociației Dalcroze România, în care trei pedagogi români având specializări în metodele Dalcroze, Orff şi Kodaly au creat atelierele de muzică şi mişcare, cu elemente inspirate din aceste metode.
La acest certificat dalcrozian se adaugă stagiul de formare în pedagogia Orff, la Paris, care i-a permis să diversifice și să îmbogățească exercițiile și jocurile vocale, corporale și instrumentale din cadrul atelierelor muzicale.

Laura Dănăilă

Laura Dănăilă este absolventă a Universităţii Naționale de Muzică București, secţia pian principal, cu multiple specializări în pedagogiile muzicale active Kodaly, Orff şi Dalcroze în Elveţia, Austria, Italia şi Ungaria.

Lucrează de foarte multi ani cu copii, fapt ce a dus la elaborarea unei metode proprii de lucru, care face ca interacțiunea cu muzica să fie mijlocită de joc. Laura consideră că jocul este un mijloc de dezvoltare şi de exprimare şi astfel teoria va urma practicii. Copilul poate astfel să experimenteze mai degrabă decât să învețe elementele care alcătuiesc muzica – melodie, ritm, armonie, timbru, formă – fiind astfel pregătit, dacă doreşte, să se apropie de studierea unui instrument muzical.

Acest tip de abordare include dezvoltarea atenției, lucrului individual, dar şi în grup, a creativității şi empatiei, adaptabilității şi exprimării libere, astfel că dezvoltarea personală a copilului se va îmbina cu cea muzicală, copilul având premizele cunoașterii şi aprecierii muzicii de valoare.

Descoperirea metodelor Kodaly, Dalcroze şi Orff au fost revelatoare pentru mine ca profesor, luminându-mi drumul pe care mă regăsesc de câţiva, ani, acela de a descoperi copiilor lumea muzicii prin joacă, experimentare şi multă bucurie, spune Laura.

Ioana Costache

Muzician specializat la Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva, Elveția (2014), Institutul Orff din Salzburg (2017). Licenţiat UNMB – doctorat în muzicologie.

Formarea mea muzicală a început din clasa I și cuprinde 18 ani de studiu la pian, o diplomă de licență la Conservatorul bucureştean, o specializare post-universitară în Germania și, nu în ultimul rând, un doctorat în muzicologie.

În prezent, activez ca jurnalist în domeniul muzical (Radio România Muzical), iar în ultimii ani susțin atelierele muzicale pentru părinți și copii în cadrul MiMa Muzica (iniţiate în cadrul Asociației Dalcroze România).

În conceperea acestora mi-a fost de mare ajutor cursul intensiv de specializare în metoda Dalcroze pe care l-am urmat în luna iulie 2014 în cadrul Institutului Jaques-Dalcroze din Geneva, stagiul Orff de la Institutul Orff din Salzburg (2017) dar și munca în echipă cu muzicienii asociației Dalcroze România, având experiență și practică în pedagogia muzicală Dalcroze și în alte pedagogii muzicale de tip activ (Orff, Kodaly).

Sorina Bobeico

Realizator de emisiuni la Radio Romania Muzical, (1997-prezent), profesor de pian, muzician specializat Dalcroze, ROMANIA, şi licenţiat UNMB – secţia muzicologie.

Eram copil, când am auzit pentru prima oară, la radio, Simfonia 40 de Mozart. Studiam deja pianul și știam să cânt câteva piese ușoare, însă această muzică, atât de frumoasă și expresivă, era cu totul altceva: am presupus că era ceva nou, scris chiar atunci, și m-am mirat să aud că fusese compusă cu aproape două sute de ani în urmă.

Am ascultat de atunci multe alte lucrări „contemporane”, scrise de Bach, Vivaldi, Haydn, Beethoven, Ceaikovski, Brahms… Genii care par să fi trăit, încă din timpul vieţii, sub alte ceruri, vorbindu-ne în partiturile lor despre lucruruile minunate aflate acolo. Ne-au dăruit o muzică vie, care iubește, râde, plange și vorbește, te poartă dincolo de timp, te pune pe gânduri, te schimbă.
O muzică de care am șansa, astăzi, să mă bucur şi să împart această bucurie cu ceilalți.

Din 1997 – relizator de emisiuni la Radio Romania Muzical ( “Polifonii”, “Portret de compozitor”, “Drive time”, “Instantanee sepia”, “Fotoliul melomanului”, “Week-end muzical”, “Bella musica”, ș.a.)

Studii:
Universitatea de Muzică din București – muzicologie (1991 – 1996);
Studii postuniversitare – masterat sinteză muzicologică (1996 – 1997)
Seminar de educaţie muzicală Dalcroze (22 – 23 septembrie 2017)

Laura Munteanu

Profesor de pian, certificat UNMB – secţia pian principal, Universitatea Alternativa – self-directed learning. Specializări în pedagogiile active ORFF, Kodaly şi Dalcroze la București și Verona (2018).

Consider ca Muzica este o resursa valoroasa in viata fiecarui om. Datoria noastra, ca educatori, este de a le oferi celor din jur – copii si adulti – posibilitati nelimitate pentru a-si valorifica aceasta resursa intr-un context liber.

Copiii sunt pentru mine o rezerva permanenta de imaginatie si o sursa de inspiratie.

Pe langa formarea muzicala in cadrul Liceului de Arta din Brasov si Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, a studiat doi ani la Universitatea Alternativa experimentand sistemul de educatie nonformal, autonomia in invatare si antreprenoriatul in educatie. Este specialiată în pedagogii active ORFF, Kodaly şi Dalcroze, cu certificări în România şi Italia.

Din 2015 face parte din echipa de organizare a Festivalului și Concursului George Enescu.

Dragostea pentru muzica si pasiunea pentru educatie sunt, pentru mine, ingredientele de baza in lucrul cu copiii. Alaturi de acestea, valorile si misiunea programelor MiMa completeaza viziunea mea despre educatia muzicala valoroasa, atat de necesara in sistemul de invatamant din Romania.

Ioana Damian Bitere

Artist liric, soprană, Universitatea Națională de Muzică, București (2000-2006)
Muzician specializat la Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva, Elveția (2018) și Institutul Orff din Salzburg, Austria (2019).
Solistă a Operei Comice pentru Copii, București (2007-2017) și colaboratoare în diferite spectacole ale Operei Naționale Române, București.
A absolvit  Liceul de Muzică ,,George Enescu”, secția canto clasic, București (2000).

Ioana a imprimat printre alte proiecte vocea cd-ului ,, Cântecele lui Zélie”, volum ce conține melodii compuse de Anne Claire Rey Bellet.

,,De mică mi-a plăcut să improvizez, să mă joc cu sunetele, cuvintele, să descopăr diferite instrumente. Mi-a plăcut lumea mea muzicală, simplă, jucăușă, liberă. O păstrez și acum”

Sub îndrumarea Ioanei poți participa la MIMA Muzica Brașov la atelierele muzicale de grup (copii, adulți și seniori) și la cele individuale (canto și pian).

 

Arnold Bende

Absolvent al Facultății de Muzică, Universitatea Transilvania Brașov, secția Interpretare Muzicală Instrumentală-Pian (2019) și masterand în cadrul aceleiași Universități (2021). Incepând cu anul 2021 este profesor de pian titular al Liceului de Arte ,,Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe.

În anul anul 2015 a absolvit Liceul de Arte ,,Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe, secția Interpretare Muzicală Instrumentală-Pian.

Arnold își dorește să insufle dragostea pentru muzică în rândul copiilor, tinerilor și adulților pentru ca ei si să descopere plăcerea de a cânta la instrument cu pasiune.

Cu Arnold poți urma cursuri de pian la MIMA Muzică Brașov începând cu vârstă 7+

 

Anamaria Guguian

Fondatoarea proiectului I Dance You, susține oamenii în procese de cunoaștere de sine prin intermediul dansului și al mișcării terapeutice.

În cadrul programelor pe care le propune, creează spații de exprimare autentică, emoțională și profundă. În prezent, coordonează o comunitate locală de dansatori în continuă expansiune. Iși propune să promoveze dansul ca o cale de auto-cunoaștere și (re)conectare, o cale deschisă pentru toată lumea indiferent de vârstă, sex, cultură sau abilități. Este consilier pentru dezvoltare personală, performer și facilitator de ateliere de mișcare creativă pentru copii.

Ana va coordona la MIMA Muzica Brașov atelierele de mișcare creativă (copii, tineri, adulți si seniori).

 

Andreea Voicescu

Andreea este absolventă a Școlii Populare de Arte și Meserii ,,Tiberiu Brediceanu” și a Liceului Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea”. A obținut premii la concursuri reprezentative naționale și internaționale de specialitate, canto și chitară.

În prezent este studentă la Universitatea Transilvania din Brașov, Facultatea de Muzică, instrument chitară clasică.
Rezultatele obținute până în prezent o recomandă ca fiind un interpret perfecționist, un pedagog implicat și răbdător cu elevii săi pe care îi îndrumă cu suflet, persuasiune și profesionalism în scopul dobândirii deprinderilor și priceperilor caracteristice instrumentului nobil pe care îl promovează – chitara clasică.

Cu Andreea poți studia la MIMA Muzica Brașov instrumentele: chitară și ukulele.

 

Simona Piron

Absolventă a Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania din Brașov, secția instrumentală, specializare percuție (2009). Deține o diplomă de master în cadrul Conservatorului ,,Giuseppe Tartini”, Trieste, Italia (2015).
Simona își începe activitatea ca profesor în Finlanda (2015) dezvoltând și coordonând departamentele de percuție în instituțiile de muzică: KUM Järvenpää si East-Helsinki Music Institute.
Participă la numeroase workshop-uri: Orff, Dalcroze, Body percussion, Ritmică, Euritmie, coordonare și motricitate, comunicare non-violentă, improvizație.
,,Ca profesor, pentru mine este foarte importantă libertatea de exprimare a elevilor mei. Incurajez formarea lor artistică în acord cu trăsăturile personalității fiecăruia. Metoda mea de predare este multisenzorială, combină mișcarea și muzica, dezvoltă abilitățile motrice, creativitatea artistică. Copiii se simt într-un spațiu sigur în care își pot dezvolta expresivitatea.”

La Mima Muzica Brasov, cu Simona poți urma cursuri  de percuție si de ritmica, individuale si de grup (copii, adulți  și seniori).

 

Vlad Isac

A absolvit cursurile de master în Tehnică și Artă Muzicală a secolului XX (2014) și este licențiat în Pedagogie Muzicală (2012). Doctorand al Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania din Brașov, an terminal (doctorat profesional).

Vlad Isac a început studiul pianului în cadrul Liceului de muzică ,,Tudor Ciortea” din Brașov. La vârsta de 12 ani s-a dedicat studiului tobelor iar primul angajament îl avea deja la 14 ani ca toboșar. In prezent activează în Florin Giuglea Group. In anul 2016 a devenit endorser Yamaha și de atunci susține prezentări în diferite orașe din țară.
În perioada 2012-2021 a fost profesor de tobe la Școală Populară de Arte și Meserii ,,Tiberiu Brediceanu” din Brașov, implicare ce a condus la specializarea și formarea multor tineri. Din 2019 activează ca profesor asociat al Facultății de Muzică din Brașov.
Vlad este producător muzical și compozitor de muzică de film.

La MIMA Muzica Brașov va coordona clasa de compoziție si improvizație pian pentru copii si tineri, cu vârsta cuprinsă între 12-18 ani.

 

 

Ana Maria Gălețeanu

Artist vizual, ilustratoare și pedagog de arte plastice. A absolvit Facultatea de Arte Plastice din București, secția Artă Murală și modulul 1 în Pedagogia Artei (2012).
A predat în școli particulare și a organizat activități artistice și creative pentru copii  în București și Brașov.
Coordonează cursuri de artă pentru copii și adulți. Imbină experiența personală ca artist vizual și ilustratoare cu metode de predare orientate către fiecare participant la curs. Metoda ei de predare are la bază joaca și curiozitatea, urmată de tehnici și explorare.
Ana a realizat printre alte proiecte ilustrațiile cărții și a cd-ului ,, Cântecele lui Zélie”, volum ce conține melodii compuse de Anne Claire Rey Bellet.
În fața artei suntem culori, stări de spirit, expresivitate și pasiune. Vă invit în lumea mea unde totul este posibil în pictură și desen”.

Sub îndrumarea Anei poți participa la MIMA Muzica Brașov la cursul de artă pentru copii (cu vârsta cuprinsă între 4-11 ani), adulți și seniori.