Mima Muzica
Echipa MIMA Muzica

Ana Voinescu

Muzician certificat la Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva, Elvetia (2011 – 2013). Specializare în Metoda Orff la Paris (2016),  Asociatia ORFF SIMEOS, Verona (2018) și Institutul Orff din Salzburg (2017 şi 2019).

Licenţiată a Universității Naționale de Muzică București – secţia muzicologie, Ana a studiat pianul timp de 17 ani. În 2015 a obținut Certificate of Advanced Studies în ritmică muzicală la Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva. De 15 ani le vorbește românilor despre muzica clasică la Radio România Muzical.

Cei doi ani de formare la Geneva sunt valorificați în cadrul Asociației Dalcroze România, în care trei pedagogi români având specializări în metodele Dalcroze, Orff şi Kodaly au creat atelierele de muzică şi mişcare, cu elemente inspirate din aceste metode.
La acest certificat dalcrozian se adaugă stagiul de formare în pedagogia Orff, la Paris, care i-a permis să diversifice și să îmbogățească exercițiile și jocurile vocale, corporale și instrumentale din cadrul atelierelor muzicale.

Ioana Costache

Muzician specializat la Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva, Elveția (2014), Institutul Orff din Salzburg (2017). Licenţiat UNMB – doctorat în muzicologie.

Formarea ei muzicală a început din clasa I și înseamnă 18 ani de studiu la pian, o diplomă de licență la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, o specializare post-universitară în Germania și, nu în ultimul rând, un doctorat în muzicologie.

În prezent, activează ca jurnalist în domeniul muzical (Radio România Muzical), iar în ultimii ani susține atelierele muzicale pentru părinți și copii în cadrul MIMA Muzica.

În conceperea atelierelor îi sunt de mare ajutor cursul intensiv de specializare în Metoda Dalcroze din iulie 2014, în cadrul Institutului Jaques-Dalcroze din Geneva, stagiul Orff de la Institutul Orff din Salzburg (2017) dar și munca în echipă cu pedagogii MIMA, având experiență practică în pedagogia muzicală Dalcroze și în alte pedagogii muzicale de tip activ (Orff, Kodaly).

Laura Dănăilă

Laura Dănăilă este absolventă a Universităţii Naționale de Muzică București, secţia pian principal, cu multiple specializări în pedagogiile muzicale active Kodaly, Orff şi Dalcroze în Elveţia, Austria, Italia şi Ungaria.

Lucrează de foarte multi ani cu copii, fapt ce a dus la elaborarea unei metode proprii de lucru, care face ca interacțiunea cu muzica să fie mijlocită de joc. Laura consideră că jocul este un mijloc de dezvoltare şi de exprimare şi astfel teoria va urma practicii. Copilul poate astfel să experimenteze mai degrabă decât să învețe elementele care alcătuiesc muzica – melodie, ritm, armonie, timbru, formă – fiind astfel pregătit, dacă doreşte, să se apropie de studierea unui instrument muzical.

Acest tip de abordare include dezvoltarea atenției, lucrului individual, dar şi în grup, a creativității şi empatiei, adaptabilității şi exprimării libere, astfel că dezvoltarea personală a copilului se va îmbina cu cea muzicală, copilul având premizele cunoașterii şi aprecierii muzicii de valoare.

Descoperirea metodelor Kodaly, Dalcroze şi Orff au fost revelatoare pentru mine ca profesor, luminându-mi drumul pe care mă regăsesc de câţiva, ani, acela de a descoperi copiilor lumea muzicii prin joacă, experimentare şi multă bucurie, spune Laura.

Loredana Mitruț (Lore)

Absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucuresti în 2001, a Formării de muzicoterapie din cadrul Centrului Internaţional de Muzicoterapie de la Paris, în anul 2012 şi a Formării continue de terapie prin Dans şi Mişcare, în anul 2017.

Este membru fondator ARTE în 2011 (Asociaţia Română de Terapii Expresive). În prezent colaborează cu Fundaţia Internaţională pentru Copil şi Familie, unde oferă ateliere de muzică dedicate copiilor refugiaţi ucraineni. Începând din 2015, împreună cu actriţa Ruxandra Coman Miltiade, dezvoltă proiectul „Limpopo”, în cadrul căruia creează spectacole de teatru cu umbre şi sunetei. Între 2017 şi 2020 a colaborat cu „Lumea lui Momo ca profesor de muzică şi pedagog la clasele de gradiniţă şi pre-grădiniţa.

In prezent, se numără printre pedagogii MIMA Muzica, unde este gazdă a atelierului de muzică şi teatru.

Iubeşte să stea în preajma copiilor, să se joace cu sunete şi să-i ajute să înţeleagă şi să se exprime prin muzică. Consideră hotărâtor rolul muzicii şi al mişcării conştiente în dezvoltarea armonioasă afectivă, emoţională şi cognitivă a celor mici.

Ana Nedelcu

Ana Nedelcu este pianistă și are o pasiune pentru pedagogie, ea dedicându-se educației muzicale a copiilor și tinerilor din România de când a revenit în țară în 2021.

Ea a studiat pianul la Guildhall School of Music and Drama în Londra (2012-2016), unde a obținut diploma de licență, apoi traversând oceanul pentru a-și continua studiile în Statele Unite. Ea a obținut diploma de masterat la Sam Houston State University (2016-2018), unde a avut ca mentor un pianist îndrăgit de publicul românesc, Josu De Solaun. Ana a obținut titlul de Doctor in Musical Arts la Cleveland Institute of Music (2018-2021), unde s-a concentrat pe aspectul colaborativ al artei pianistice, specializându-se pe muzică de cameră și acompaniament. În timpul studiilor sale, Ana și-a dezvoltat constant  latura pedagogică, ghidând copii și tineri în minunatul univers al pianului. Cea mai recentă poziție în care a lucrat a fost de profesoară de pian la Aurora School of Music din Ohio.

Ana este în curs de a obține Certificatul Dalcroze România, în urma cursurilor pe care le-a urmat la București și Geneva în 2022/2023.

Sorina Bobeico

Realizator de emisiuni la Radio Romania Muzical, (1997-prezent), profesor de pian, muzician specializat Dalcroze, ROMANIA, şi licenţiat UNMB – secţia muzicologie.

Eram copil, când am auzit pentru prima oară, la radio, Simfonia 40 de Mozart. Studiam deja pianul și știam să cânt câteva piese ușoare, însă această muzică, atât de frumoasă și expresivă, era cu totul altceva: am presupus că era ceva nou, scris chiar atunci, și m-am mirat să aud că fusese compusă cu aproape două sute de ani în urmă.

Am ascultat de atunci multe alte lucrări „contemporane”, scrise de Bach, Vivaldi, Haydn, Beethoven, Ceaikovski, Brahms… Genii care par să fi trăit, încă din timpul vieţii, sub alte ceruri, vorbindu-ne în partiturile lor despre lucruruile minunate aflate acolo. Ne-au dăruit o muzică vie, care iubește, râde, plange și vorbește, te poartă dincolo de timp, te pune pe gânduri, te schimbă.
O muzică de care am șansa, astăzi, să mă bucur şi să împart această bucurie cu ceilalți.

 

Ioana Damian Bitere

Artist liric, soprană, Universitatea Națională de Muzică, București (2000-2006)
Muzician specializat la Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva, Elveția (2018) și Institutul Orff din Salzburg, Austria (2019).
Solistă a Operei Comice pentru Copii, București (2007-2017) și colaboratoare în diferite spectacole ale Operei Naționale Române, București.
A absolvit  Liceul de Muzică ,,George Enescu”, secția canto clasic, București (2000).

Ioana a imprimat printre alte proiecte vocea cd-ului ,, Cântecele lui Zélie”, volum ce conține melodii compuse de Anne Claire Rey Bellet.

,,De mică mi-a plăcut să improvizez, să mă joc cu sunetele, cuvintele, să descopăr diferite instrumente. Mi-a plăcut lumea mea muzicală, simplă, jucăușă, liberă. O păstrez și acum”

Sub îndrumarea Ioanei poți participa la MIMA Muzica Brașov la atelierele muzicale de grup și la cele individuale (canto și pian).

 

Laura Munteanu

Profesor de pian, certificat UNMB – secţia pian principal, Universitatea Alternativă – self-directed learning. Specializări în pedagogiile active ORFF, Kodaly şi Dalcroze la București și Verona (2018).

Consideră că muzica este o resursă valoroasă în viata fiecărui om. Datoria noastră, că educatori, este de a le oferi celor din jur – copii și adulți – posibilități nelimitate pentru a-și valorifica această resursă într-un context liber.

,,Copiii sunt pentru mine o rezervă permanentă de imaginație și o sursă de inspirație”.

Pe lângă formarea muzicală în cadrul Liceului de Artă din Brașov și Universității Naționale de Muzică din București, a studiat doi ani la Universitatea Alternativă experimentând sistemul de educație nonformal, autonomia în învățare și antreprenoriatul în educație. Este specialiată în pedagogii active ORFF, Kodaly şi Dalcroze, cu certificări în România şi Italia.

Din 2015 face parte din echipa de organizare a Festivalului și Concursului George Enescu.

,,Dragostea pentru muzică și pasiunea pentru educație sunt, pentru mine, ingredientele de baza în lucrul cu copiii. Alături de acestea, valorile și misiunea programelor MiMa completează viziunea mea despre educația muzicală valoroasă, atât de necesară în sistemul de învățământ din România”.

Arnold Bende

Absolvent al Facultății de Muzică, Universitatea Transilvania Brașov, secția Interpretare Muzicală Instrumentală-Pian (2019) și masterand în cadrul aceleiași Universități (2021). Incepând cu anul 2021 este profesor de pian titular al Liceului de Arte ,,Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe.

În anul anul 2015 a absolvit Liceul de Arte ,,Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe, secția Interpretare Muzicală Instrumentală-Pian.

Arnold își dorește să insufle dragostea pentru muzică în rândul copiilor, tinerilor și adulților pentru ca ei si să descopere plăcerea de a cânta la instrument cu pasiune.

Cu Arnold poți urma cursuri de pian la MIMA Muzică Brașov începând cu vârstă 7+

 

Andreea Voicescu

Andreea este absolventă a Școlii Populare de Arte și Meserii ,,Tiberiu Brediceanu” și a Liceului Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea”. A obținut premii la concursuri reprezentative naționale și internaționale de specialitate, canto și chitară.

În prezent este studentă la Universitatea Transilvania din Brașov, Facultatea de Muzică, instrument chitară clasică.
Rezultatele obținute până în prezent o recomandă ca fiind un interpret perfecționist, un pedagog implicat și răbdător cu elevii săi pe care îi îndrumă cu suflet, persuasiune și profesionalism în scopul dobândirii deprinderilor și priceperilor caracteristice instrumentului nobil pe care îl promovează – chitara clasică.

Cu Andreea poți studia la MIMA Muzica Brașov instrumentele: chitară și ukulele.

 

Teodora Solomon

Absolventă a Universității „Mozarteum ” din Salzburg, cu o diplomă de licență în pedagogie și pian, cu specializare în muzicologie. Studiile sale implică și o formare în metoda pedagogică Orff, prezentă în mod firesc în practica atelierelor Mima.
Experienta Teodorei în domeniul pedagogiei este îmbogățită prin continuă curiozitate și cercetare în toate ramurile muzicii, aprofundate prin studiile de master ale aceleași facultăți.
Crede cu tărie într-o educație începută cât mai devreme și ,, mă bucur să mă las inspirată de copiii care mă surprind zi de zi cu noi achiziții în dezvoltarea prilejuită de contactul cu muzica.”

Diana Cristea

Absolventă a Liceului de Arte ,,Margareta Sterian” din Buzău, a început studiul flautului la vârsta de 12 ani. A absolvit Facultatea de Muzică din cadrul Universității Transilvania Brașov, specializarea interpretare muzicală-flaut. În prezent ,urmează cursurile de master având specializarea ,,Stil și performanță în interpretarea instrumentală”

,,Toți acești ani muzicali m-au făcut să realizez cât de important este să dăm mai departe ceea ce simțim precum artiști, muzicieni. De aceea, îmi doresc să împărtășesc cât mai mult din pasiunea mea fără să conteze vârsta; niciodată nu este prea târziu sau prea devreme, atâta timp cât contribui la dezvoltarea ta!”