Reglementări privind Covid19

Situația vaccinării personalului (pedagogi și personal auxiliar)

– Centrul MIMA București – 100% schemă completă 

– Centrul MIMA Brașov –  87,5 % schemă completă 

Măsuri de conduită sanitară în spaţiile MIMA *aplicabile DOAR în perioadele de restricţii impuse de pandemia COVID19 

·        Copiii 5+ și adulții vor purta mască de protecție în spațiile MIMA. Copiii sub 5 ani nu sunt obligați să poarte mască.

.        Copiii intră în spațiul MIMA însoțiți de un singur adult. 

·      Un termometru digital este disponibil la intrarea in spațiile MIMA, însă triajul epidemiologic este răspunderea fiecărui părinte acasă, înainte de a veni la curs. Ne bazăm pe responsabilitatea cu care vă consultați cu medicul curant la apariția oricăror simptome care pot fi asociate cu infectarea COVID19  dar și cu alte infecții transmisibile (în special semne precum febra, tuse uscata, oboseală). 

·        Copiii și adulții sunt rugați să șteargă încălțămintea de exterior pe covorul cu soluție dezinfectantă de la intrarea în spațiul MIMA urmând a se descălța în primul hol. Atelierele noastre se adresează unor vârste foarte mici iar libertatea de mișcare a copiilor este importantă în conceptul MIMA, de aceea accesul în interior se face DOAR fără încălțări din exterior.

·       Pentru menținerea unei distanțe de minim 1.5m față de celelalte persoane, vă sugerăm să vă orientați după bulinele galbene de pe podea care sunt poziționate așa încât să garanteze un spațiu de 4mp pentru fiecare participant în sala de muzică. 

·        Înainte și după atelier vă rugăm să nu staționați în spațiul MIMA mai mult decât este necesar, pentru a evita suprapunerea cu participanții grupei următoare.  

Măsuri preventive la sediu:

·     Pentru a permite asigurarea între participanţi a unei distanțe suficiente normelor în vigoare, am redus numărul de participanți în sala de curs la maxim 10 copii/ grupă. 

·    Sala de muzică se aerisește, prin ventilație naturală, câte 20 de minute în fiecare pauză. 

·     Igienizăm toate spațiile MIMA  şi adiacente înainte/după fiecare două ore de curs.

·     La intrarea în spațiu este obligatorie dezinfectarea mânilor la dispenserul no-touch/ spălarea pe mâini cu apă și săpun.

·     Din cauza limitării interacțiunii cu persoane noi, recuperările la alte grupe nu sunt posibile.

·     Pentru a evita supraaglomerarea prin suprapunerea grupelor, sala de joacă este închisă temporar.

·    Instrumentele și materialele folosite în curs se dezinfectează, după ieșirea participanților din sala de curs, cu un dispozitiv cu lumina UV-C.

·    Adulții participanți sunt rugați să prezinte la intrarea în colectivitate în spațiile MIMA (la începutul modulului sau la revenire din vacanțe)  dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 /  dovada trecerii a 15 până la 180 de zile de la confirmarea unei infectări cu SARS-CoV-2 sau, în cazul adulților nevaccinați, rezultatul negativ al unui test PCR/ test antigen rapid

Rămânem conectați cu evoluția PANDEMIEI COVID 19 și vă informăm din timp despre  măsurile impuse  de Comitetul Național pentru Situațiide Urgență. Hotărâri și legislație | COVID-19 știri oficiale (stirioficiale.ro)