Ce este muzica?

Muzica este mama care ne canta “ Dunăre-Dunare” înainte de culcare, e sonata care se aude pe o stradă cu cireși bătrâni, e un concert cu Radu Lupu, e chemarea “sticle goale cumpăăăr”- infinit mai sensibilă decât un întreg concert de Messiaen. (Cristina Andone)

Educația muzicală timpurie

În realitate, creierul nou născutului nu se naște pregătit doar pentru a răspunde la muzica tonală occidentală. Bebelușul se naște cu un creier capabil să absoarbă toate muzicile lumii. (Isabelle Peretz)

Beneficiile muzicii

Fie că practicăm un instrument muzical, fie că suntem doar melomani, muzica ne aduce un pachet de beneficii, intensificând procesele mentale și îmbunătățind starea emoțională. Muzica ne ajută să ne păstrăm creierul activ şi sănătos la orice vârstă.

Pedagogiile muzicale active

Muzica elementară nu este niciodată doar muzică, ea este contopită cu mișcarea, dansul și vorbirea, este o muzică la care trebuie sa participi. Ea operează cu ostinati și forme simple de rondo. Muzica elementară este naturală, corporală, poate fi trăită de oricine, este pe măsura copilului. (Carl Orff)

Sacul cu sunete

Rubrica Sacul cu sunete va prezintă instrumente muzicale utilizate în pedagogiile active, în educația muzicala de inițiere.

#Copiii ascultă clasic

Propuneri atent cântărite pentru a-l însoți pe micuțul tău, pentru a-l acorda la armonia, bunul gust și energia pozitivă a muzicii clasice. Povești accesibile despre compozitori, lucrări, stiluri. Argumente privind minunatele beneficii ale audiției.