Mima Muzica

Cursuri de pian 4+

80000 lei1.20000 lei10 atelier(e)
Atelier One-Time

Improvizația, noțiunile de solfegiu predate într-un mod ludic și prin elemente ale metodelor active, sunt câteva dintre componentele de bază ale cursurilor de pian. Scopul urmărit, în primul rând, este acela de a-i face pe copii să înţeleagă muzica drept un limbaj  familiar, un limbaj pe care copiii vor deveni curioși să îl descopere și în care se vor simți liberi  să se exprime .

Solicită mai multe detalii
Categorie: Etichete: ,

Descriere

Cursurile de inițiere – pian sunt concepute în spiritul metodelor active de pedagogie muzicală dedicate educației timpurii. Copilul este încurajat să cânte liber la pian încă de la primele ateliere. Se pornește de la explorarea ludică a instrumentului, de la  improvizația ghidată de pedagog, la asocierea cu imagini vizuale și partituri informale. Primele astfel de partituri sunt inventate  împreună cu copiii, la fel și primele compoziții.

Trecerea spre digitație, postură corectă și notație muzicală se face în funcție de ritmul propriu, după familiarizarea copilului cu sunetele instrumentului prin povești sonore care implică diferite registre și nuanțe, tipuri de atac, ritmuri, melodii simple și armonii abordate intuitiv şi creativ.

Muzica, un limbaj 

Scopul urmărit, în primul rând, este acela de a-i face pe copii să înţeleagă muzica drept un limbaj care le devine familiar, în care se simt liberi să se exprime și pe care rămân curioși să îl descopere.  Plăcerea de a cânta și respectarea propriului ritm de învățare, fără a avea ca țintă performanța, sunt elemente esențiale care determină motivația dar și progresul fiecărui copil în deprinderea tehnicii instrumentale.

Muzica, un spațiu de dezvoltare 

Dincolo de a învăța noțiuni de practică și teorie instrumentală, un alt scop care definește conceptul educațional MIMA Muzica este acela al dezvoltării personale prin muzică și al dobândirii abilităților de reactivitate pozitivă și creativă. Accentul pe intuiție, pe spontaneitate, pe cultivarea potențialului înnăscut al fiecărui copil, conectarea pedagog-elev într-o relație de tip dialog, prin joc și improvizație, duc la crearea unui spațiu educațional stimulativ care le permite copiilor să își descopere potențialul, să își exprime emoțiile și să facă alegeri în mod constant.

Cui se adresează cursurile?

Cursurile pentru pian se adresează tuturor vârstelor, indiferent de nivelul de pregătire dar, în mod particular, activitatea centrului MIMA Muzica este dedicată educației copiilor între 0 și 12 ani pentru care este recomandat participarea la cursurile noastre de grup  înaintea și în paralel cu studiul unui instrument, cursuri în care copilul deprinde limbajul muzicii prin mișcare și în relație cu ceilalți. Muzica este un limbaj așa înctât în lipsa unui minim de elemente de vocabular muzical pe care copiii le integreaza la nivel corporal si auditiv in cadrul cursurilor de grup, studiul pianului poate deveni un proces anevoios și lipsit de sens muzical. Vârsta minimă recomandată pentru primele lecții pentru pian este de 4 ani, vârstă până la care este ideal să se fi realizat deja contactul cu muzica în familie sau pe parcursul modulele de inițiere muzicală părinte-copil  pe care centrul nostru le oferă încă de la vârsta de bebeluși. Participanții la atelierele de grup MIMA Muzica au prioritate la înscrierea la cursurile de pian.

Cursurile pentru pian sunt gândite atât pentru participare individuală cât și în minigrup. Repertoriul muzical abordat și durata unui curs sunt adaptate în funcție de vârsta biologică și de caracteristicile, preferințele și nivelul personal de dezvoltare al fiecărui copil.

 

Orar disponibil

Cursurile de pian se desfășoară  de luni până vineri, în intervalul orar 12-17. Pentru programare,  veți fi contactat direct de unul dintre pedagogii MIMA Muzica în urma finalizării înscrierii cu precomandă.

 

“Ziua porţilor deschise” – 15 septembrie 2022 (orele 10.00 – 14.00)

Modul 1: 3 octombrie 2022 – 14 ianuarie 2023 (include vacanțele:  24 – 30 octombrie; 28 noiembrie – 4 decembrie; vacanța de sărbători 18 decembrie  2022 – 8 ianuarie 2023)

Modul 2: 16 ianuarie – 1 aprilie 2023 (include vacanța 20 – 26 februarie 2023)

Modul 3: 3 aprilie – 17 iunie 2023 (include vacanța de Paște 9 – 17 aprilie 2023)

Vacanța de vară: din 18 iunie 2023

Pedagogi responsabili:
Marți: Ana Voinescu (minigrup)
Miercuri: Laura Dănăilă
Joi: Iliana Triță (Mica)

Durata unui atelier:

 • minigrup 4-6 ani (minim 2, maxim 4 participanți): 40 min
 • individual: variază în funcție de vârsta și dezvoltarea fiecărui copil.
  Recomandat: 20 min/ 4-5 ani, 30 – 40 min/6-8 ani, 50 min/ 8+ani.

Frecvența atelierelor: 1/ săptămână, cu excepția perioadelor  de vacanță școlară.
Vârsta minimă recomandată:  4 ani.
Tarif modul:

 • individual  20 de minute (10 ateliere): 800 RON
 • individual  30 de minute (10 ateliere): 1000 RON
 • individual 40 de minute (10 ateliere): 1100 RON
 • individual 50 de minute (10 ateliere): 1200 RON
 • minigrup  40 de minute (minim 2 max 4 copii x 10 ateliere): 900 RON
 • practică instrumentală de grup – marți,ora 17:30-18:00: intrare liberă pentru copiii din comunitatea MIMA Muzica. Spaţiu de 30 de minute deschis pentru încurajarea schimbului de experienţe muzicale între copii)
 • Tarif anual: reducere 10% la cele trei module achitate integral în avans (solicitarea se face pe mail la adresa info@mimamuzica.ro)
 • Reduceri acordate pentru familii cu mai mulţi copiii înscrişi:  10% degresiv, începând cu primul frate/soră.

În urma efectuării plății veți fi contactat de unul dintre pedagogii MIMA. După programarea orarului, costul atelierelor devine nereturnabil. Recuperările sunt posibile în limita locurilor disponilbile DOAR în cadrul aceluiași modul, cu condiția ca absența să fie comunicată pedagogului cu 24 de ore înainte de data programată. Maximul de absenţe care pot fi recuperate în cadrul modulului este de trei.

Pentru detalii suplimentare, ne puteți contacta la info@mimamuzica.ro sau +40722.342.124 (Apel, SMS, Whatsapp), precum si pe pagina noastră de Facebook.

Detalii practice

Pedagogi
 • Ana Voinescu
 • Laura Dănăilă
 • Iliana Triță (Mica)
Număr ateliere 10 ateliere
Durata atelier 20min/ 30min/ 40minmin
Vârsta 4+ani
Data de început 03/10/2022
Adresa(e)

Calea Griviței nr. 6, etajul 1
București

Informații suplimentare

Modul

individual 20 min, individual 30 min, individual 40 min, individual 50 min, minigrup 40 min