Mima Muzica

Cursuri de pian 4+

35000 lei45000 lei5 ateliere
Atelier One-Time

Improvizația, noțiunile de solfegiu predate într-un mod ludic și prin elemente ale metodelor active, sunt câteva dintre componentele de bază ale cursurilor de pian. Scopul urmărit, în primul rând, este acela de a-i face pe copii să înţeleagă muzica drept un limbaj  familiar, un limbaj pe care copiii vor deveni curioși să îl descopere și în care se vor simți liberi  să se exprime .

Golește
Solicită mai multe detalii
Categorie: Etichete: ,

Descriere

Cursurile de inițiere – pian sunt concepute în spiritul metodelor active de pedagogie muzicală dedicate educației timpurii. Copilul este încurajat să cânte liber la pian încă de la primele ateliere. Se pornește de la explorarea ludică a instrumentului, de la  improvizația ghidată de pedagog, la asocierea cu imagini vizuale și partituri informale. Primele astfel de partituri sunt inventate  împreună cu copiii, la fel și primele compoziții.

Trecerea spre digitație, postură corectă și notație muzicală se face în funcție de ritmul propriu, după familiarizarea copilului cu sunetele instrumentului prin povești sonore care implică diferite registre și nuanțe, tipuri de atac, ritmuri, melodii simple și armonii abordate intuitiv şi creativ.

Muzica, un limbaj 

Scopul urmărit, în primul rând, este acela de a-i face pe copii să înţeleagă muzica drept un limbaj care le devine familiar, în care se simt liberi să se exprime și pe care rămân curioși să îl descopere.  Plăcerea de a cânta și respectarea propriului ritm de învățare, fără a avea ca țintă performanța, sunt elemente esențiale care determină motivația dar și progresul fiecărui copil în deprinderea tehnicii instrumentale.

Muzica, un spațiu de dezvoltare 

Dincolo de a învăța noțiuni de practică și teorie instrumentală, un alt scop care definește conceptul educațional MIMA Muzica este acela al dezvoltării personale prin muzică și al dobândirii abilităților de reactivitate pozitivă și creativă. Accentul pe intuiție, pe spontaneitate, pe cultivarea potențialului înnăscut al fiecărui copil, conectarea pedagog-elev într-o relație de tip dialog, prin joc și improvizație, duc la crearea unui spațiu educațional stimulativ care le permite copiilor să își descopere potențialul, să își exprime emoțiile și să facă alegeri în mod constant.

Cui se adresează cursurile?

Cursurile pentru pian se adresează tuturor vârstelor, indiferent de nivelul de pregătire dar, în mod particular,  activitatea centrului MIMA Muzica este dedicată educației copiilor între 0 și 12 ani.  Vârsta minimă recomandată pentru primele lecții pentru pian este de 4 ani dar, până atunci, este ideal să se fi realizat deja contactul cu muzica în familie sau pe parcursul modulele de inițiere muzicală părinte-copil  pe care centrul nostru le oferă încă de la vârsta de bebeluși.

Cursurile pentru pian sunt gândite atât pentru participare individuală cât și în minigrup. Repertoriul muzical abordat și durata unui curs sunt adaptate în funcție de vârsta biologică și de caracteristicile, preferințele și nivelul personal de dezvoltare al fiecărui copil.

Orar disponibil

Cursurile de pian se desfășoară  de luni până vineri, în intervalul orar 12-17. Pentru programare, veți fi contactat direct de unul dintre pedagogii MIMA Muzica în urma finalizării înscrierii cu precomandă.

Pedagogi responsabili:
Luni și Marți: Ana Voinescu
Miercuri: Laura Dănăilă
Joi și Vineri: Ileana Triță (Mica)

Durata unui atelier:

  • minigrup (2 participanți): 40 min
  • individual: variază în funcție de vârsta și dezvoltarea fiecărui copil . Recomandat: 20 min/ 4-5 ani, 30 min/6-7 ani, 40 min/ 8+ani.

Frecvența atelierelor: 1/ săptămână, cu excepția perioadelor  de vacanță școlară.
Vârsta minimă recomandată:  4 ani.
Tarif modul:

  • minigrup (5 ateliere): 350 RON (40 min).
  • individual (5 ateliere): 350 RON (20 min), 400 RON (30 min), 450 RON (40min).

Modul 1 (4 octombrie – 20 noiembrie) – vacanță – (25 octombrie – 7 noiembrie)

Modul 2 (22 noiembrie 2021 – 15 ianuarie 2022) – vacanță – (20 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022)

Modul 3 (17 ianuarie – 19 februarie) 

Modul 4 (21 februarie – 26 martie)

Modul 5 (28 martie – 14 mai) – vacanță – (18 aprilie – 1 mai)

Modul 6 (16 mai – 18 iunie)

În urma confirmării programului cu pedagogul, costul atelierelor devine nereturnabil. Recuperările sunt posibile în limita locurilor disponilbile în cadrul aceluiași modul, cu condiția ca absența să fie comunicată pedagogului cu 24 de ore înainte de data programată. Maximul de absenţe care pot fi recuperate în cardul modulului este de două.
Înscrierile se fac la începutul fiecărui modul. În funcție de locrurile rămase disponibile, se pot face înscrieri și pe parcursul anului.

Pentru detalii suplimentare, ne puteți contacta la info@mimamuzica.ro sau +40722.342.124 (Apel, SMS, Whatsapp), precum si pe pagina noastră de Facebook.

Detalii practice

Pedagogi
  • Ana Voinescu
  • Laura Dănăilă
  • Iliana Triță (Mica)
Număr ateliere 5 ateliere
Durata atelier 20min/ 30min/ 40minmin
Vârsta 4+ani
Data de început 17/01/2022
Adresa(e)

Calea Griviței nr. 6, etajul 1
București

Informații suplimentare

Categorie vârstă

4-6 ani, 7-12 ani

Ziua/ora

Luni, miercuri, Joi, Vineri