Mima Muzica

Cursuri de pian 4+

32000 lei48000 lei4 atelier(e)
Atelier One-Time

Improvizația, noțiunile de solfegiu predate într-un mod ludic și prin elemente ale metodelor active, sunt câteva dintre componentele de bază ale cursurilor de pian. Scopul urmărit, în primul rând, este acela de a-i face pe copii să înţeleagă muzica drept un limbaj  familiar, un limbaj pe care copiii vor deveni curioși să îl descopere și în care se vor simți liberi  să se exprime.

Solicită mai multe detalii
Categorie: Etichete: ,

Descriere

Cursurile de inițiere – pian sunt concepute în spiritul metodelor active de pedagogie muzicală dedicate educației timpurii. Copilul este încurajat să cânte liber la pian încă de la primele ateliere. Se pornește de la explorarea ludică a instrumentului, de la  improvizația ghidată de pedagog, la asocierea cu imagini vizuale și partituri informale. Primele astfel de partituri sunt inventate  împreună cu copiii, la fel și primele compoziții.

Trecerea spre digitație, postură corectă și notație muzicală se face în funcție de ritmul propriu, după familiarizarea copilului cu sunetele instrumentului prin povești sonore care implică diferite registre și nuanțe, tipuri de atac, ritmuri, melodii simple și armonii abordate intuitiv şi creativ.

Muzica, un limbaj 

Scopul urmărit, în primul rând, este acela de a-i face pe copii să înţeleagă muzica drept un limbaj care le devine familiar, în care se simt liberi să se exprime și pe care rămân curioși să îl descopere.  Plăcerea de a cânta și respectarea propriului ritm de învățare, fără a avea ca țintă performanța, sunt elemente esențiale care determină motivația dar și progresul fiecărui copil în deprinderea tehnicii instrumentale.

Muzica, un spațiu de dezvoltare 

Dincolo de a învăța noțiuni de practică și teorie instrumentală, un alt scop care definește conceptul educațional MIMA Muzica este acela al dezvoltării personale prin muzică și al dobândirii abilităților de reactivitate pozitivă și creativă. Accentul pe intuiție, pe spontaneitate, pe cultivarea potențialului înnăscut al fiecărui copil, conectarea pedagog-elev într-o relație de tip dialog, prin joc și improvizație, duc la crearea unui spațiu educațional stimulativ care le permite copiilor să își descopere potențialul, să își exprime emoțiile și să facă alegeri în mod constant.

Cui se adresează cursurile?

Cursurile pentru pian se adresează tuturor vârstelor, indiferent de nivelul de pregătire dar, în mod particular, activitatea centrului MIMA Muzica este dedicată educației copiilor între 0 și 12 ani pentru care este recomandat participarea la cursurile noastre de grup  înaintea și în paralel cu studiul unui instrument, cursuri în care copilul deprinde limbajul muzicii prin mișcare și în relație cu ceilalți. Muzica este un limbaj așa înctât în lipsa unui minim de elemente de vocabular muzical pe care copiii le integreaza la nivel corporal si auditiv in cadrul cursurilor de grup, studiul pianului poate deveni un proces anevoios și lipsit de sens muzical. Vârsta minimă recomandată pentru primele lecții pentru pian este de 4 ani, vârstă până la care este ideal să se fi realizat deja contactul cu muzica în familie sau pe parcursul modulele de inițiere muzicală părinte-copil  pe care centrul nostru le oferă încă de la vârsta de bebeluși. Participanții la atelierele de grup MIMA Muzica au prioritate la înscrierea la cursurile de pian.

Cursurile pentru pian sunt gândite atât pentru participare individuală cât și în minigrup. Repertoriul muzical abordat și durata unui curs sunt adaptate în funcție de vârsta biologică și de caracteristicile, preferințele și nivelul personal de dezvoltare al fiecărui copil.

 

Orar disponibil

Cursurile de pian se desfășoară săptămânal în zilele de luni, marţi, miercuri de joi. Pentru programare,  veți fi contactat direct de pedagogul MIMA Muzica în urma finalizării înscrierii cu precomandă. Durata recomandată a unui curs variază în funcție de vârsta și dezvoltarea fiecărui copil.

Pedagog responsabil:
Luni: Ana Voinescu
Marti:
Ana Nedelcu
Miercuri:
Laura Dănăilă
Joi:
Iliana Triță 

Durata și costul atelierelor:

  • 1 atelier ONE-TIME (30 de minute) = 100 lei
  • minigrup 4-6 ani (40 min) =  90 lei/ atelier în abonament lunar de 4  ateliere (minim 2, maxim 4 participanți) = 360 lei
  • individual vârsta 4+ (20 min) =  80 lei/ atelier în abonament lunar de 4  ateliere = 320 lei
  • individual vârsta 4+ (30 min) = 100 lei/ atelier în abonament lunar de 4  ateliere  = 400 lei
  • individual vârsta 4+ (40 min) = 110 lei/ atelier în abonament lunar de 4  ateliere = 440 lei
  • individual vârsta 7+ (50 min) = 120 lei/atelier în abonament lunar de 4  ateliere = 480 lei 

Frecvența atelierelor: 1/ săptămână, de luni până joi, spațiu orar 12.00-19.00.
Vârsta minimă recomandată:  4 ani.
În urma efectuării plății veți fi contactat de un membru al echipei  MIMA. În urma confirmării programului cu pedagogul, costul atelierelor devine nereturnabil. Recuperările sunt posibile în limita locurilor disponibile din program, cu condiția ca absența să fie comunicată direct pedagogului cu 24 de ore înainte de data programată.

Pentru detalii suplimentare, ne puteți contacta la info@mimamuzica.ro sau +40722.342.124 (Apel, SMS, Whatsapp), precum si pe pagina noastră de Facebook.p

Detalii practice

Pedagogi
  • Ana Voinescu, Ana Nedelcu, Laura Dănăilă şi Iliana Triţa (Mica)
Număr ateliere 4 ateliere
Durata atelier 20min/30min/ 40min minigrup/ 50minmin
Vârsta 4+ani
Data de început 03/10/2023
Adresa(e)

Calea Griviței nr. 6, etajul 1
București

Informații suplimentare

Modul

individual 20 min, individual 30 min, individual 40 min, individual 50 min, minigrup 40 min