Online
Începător
39
35m 21s
Un glockenspiel colorat şi opt cântece de iarnă însoțite de partituri informale care pot fi descifrate intuitiv de cei mici dar și de cei mari, fără a avea nevoie de o pregătire muzicală. Un prilej de conectare în familie, de a cânta şi a ne juca împreună cu sunete şi culori.
Vârsta:
2 - 7 ani
Online
Începător
39
35m 21s
Vă plac colindele? Și nouă. Cu patru instrumente de percuție - clave, egg-shaker, zurgălăi și tamburină – vom cânta și vom explora, pe parcursul a 16 jocuri ritmice, câteva dintre elementele formale de bază ale muzicii, de la tempo, ritm, la fraze muzicale.
Vârsta:
1 - 7 ani
Online
Toate nivelurile
19
35m 42s
Tititam este un căluț gânditor și grațios, care visează să aibă un cântec al lui. Copiii îi vor însoți pe Tititam și Lara pe ritmuri de galop și de vals în căutarea melodiei potrivite.
Vârsta:
0 - 6 ani
Online
Toate nivelurile
53
35m 47s
Gărgărița prietenoasă se plimba printre firele de iarbă. În drumul ei întâlnește o broscuță, o lăcustă, o omidă... fiecare personaj fiind ilustrat sonor. Iar plimbarea gărgăriței devine o inedită explorare auditivă.
Vârsta:
0 - 6 ani
Online
Începător
22
35m 21s
Atelier de inițiere muzicală prin joc și mișcare, avându-l ca personaj principal pe Tam-Tam Hipopotam, care, în timp ce face baie, cântă ...ca o tigaie. O poveste plină de haz despre a fi tu, însuți, indiferent ce cred alții despre tine. Atunci când faci ceea ce îți place cu adevarat, poți transforma lumea din jur. Cum? Ascultându-l pe Tam-Tam Hipopotam.
Vârsta:
0 - 6 ani
Online
Toate nivelurile
32
37m 32s
Cu un Ocean-Drum, trei metalofoane și un octoblock, ia contur muzical mica istorie a peștișorului-curcubeu, O poveste care ne învăță prețioasa lecție a generozității și a prieteniei.
Vârsta:
0 - 6 ani

Ateliere de muzică online, pentru întreaga familie!

Vino și tu în Lumea sunetelor și a poveștilor muzicale interactive! Povestea muzicală MiMa continuă chiar în casa ta!
Jocurile sunt adaptate unor nivele diferite de vârstă și de dezvoltare, după cum urmează:

Experimentează alături de copilul tău un concept atipic de ateliere de muzică!
Echipa noastră de pedagogi specializați în trei dintre cele mai recunoscute metode ale pedagogiei muzicale active – Dalcroze, Orff și Kodaly – a conceput un program ludic care împlică simțurile și întregul corp, punând în același timp accent pe stimularea multisenzorială a abilităților cognitive și socio-emoționale într-un mediu securizant în care cultivarea relației active părinte-copil reprezintă un alt obiectiv fundamental.

Astfel, atelierele de muzică online sunt concepute ca o serie de jocuri și exerciții muzicale care au ca liant o poveste sonoră. Fiecare atelier cuprinde atât sesiunea online prezentată de un pedagog al echipei MiMa alături de mascota Șoricica LaLa, cât și o serie de jocuri creative și exerciții de ritm și mișcare axate pe vectorii esențiali ai dezvoltării copilului.

Iată câteva exemple concrete de jocuri creative, adaptate unor nivele diferite de dezvoltare socio-cognitivă, care pot fi practicate împreună cu părintele:

1. Poveste muzicală 
Acesta este nucleul în jurul căruia se construiește fiecare atelier de muzică online MiMa.  Construite pe marginea personajelor, a instrumentui muzical sau a noțiunilor muzicale pe care le vor exersa pe parcursul atelierului, poveștile muzicale stabilesc o conexiune imediată.
Treptat, cu fiecare nouă poveste, copilul  învață intuitiv bazele muzicii asociindu-le și asimilându-le firesc odată cu limbajul. Pentru că muzica este și ea un limbaj, iar orice muzică are povestea sa.
Printre noțiunile pe care le vor aprofunda copiii prin această metodă ludică se numără: timbre instrumentale, ritmuri, nuanțe, note muzicale in mers treptat sau in salt, melodii ascendente/descendente, fraze muzicale,etc.

2. Cântece bazate pe metoda Dalcroze
Repeortoriul MiMa Muzica are la bază colecția de cântece Zelie Chansons compuse de Anne Claire Ray Bellet, pedagog la Institutul Jaques Dalcroze din Geneva.
Acestei colecții i se adaugă un larg repertoriu de cântece din folclorul românesc și internațional al copiilor, adaptate de echipa MiMa Muzica.
Cântecele prezentate în cadrul fiecărui atelier țin cont atât de vârsta participanților, cât și de specificul metodei de învățare – cântece cu joc pe genunchi, de schemă corporală, cântece gestuale sau cu acompaniament ritmic corporal şi/sau  instrumental.

3. Muzică îmbinată cu mișcare 
Pentru copii, muzica și mișcarea corporală sunt două dimensiuni inseparabile, în cea mai firească şi necesară relaționare. Copii învață prin mișcare, prin experimentare directă, cu întreg corpul, activitățile kinestezice fiind baza educației timpurii.
Fiecare curs online de muzică conține o serie de sugestii de muzică și mișcare adaptate mai multor categorii de vârstă, de la audiții de muzică clasică și jazz la cântece din folclorul copiilor.

4. Jocuri gestuale
Pentru bebeluși și toddleri, jocul gestual sau jocul muzical pe schema corporală constituie  etape decisive în configurarea tiparelor ritmice cu implicarea și stimularea senzațiilor proprioceptive și de orientare în spațiu.
În cadrul atelierelor de muzică veți putea observa și experimenta cum un joc atent direcționat poate fi un o variantă plăcută şi directă de conectare – prin mișcare și muzică – cu părinții sau chiar cu frații mai mici.

5. Instrumente
Fiecare cântec prezentat în cadrul atelierelor de muzică online va fi însoțit de partituri muzicale și de varianta audio/video,  menită a facilita practica instrumentală pentru  copiii de la 4 la 6 ani.
De asemenea, echipa MiMa va oferi și sugestii de adaptare la instrumente pe care le puteți confecționa acasă. Îndrumări referitoare la acest subiect puteți regăsi și pe blogul nostru la rubrica Sacul cu sunete.

6. Desenează-mi un cântec
Parte importantă a cursurilor de educație muzicală, materialele din această categorie pun accentul pe legăturile strânse care există între sunet și culoare, pictură sau linie geometrică, de la muzico-grame la partituri muzicale non-formale sau, pur și simplu, improvizație spontană sunet-formă-culoare. Iată mai jos cum putem desena… un cântec!
Gărgărița-Rița paritură nonformală cu imagini

7. Joc creativ
Unul dintre lucrurile pe care le explorăm împreună în cadrul atelierelor MiMa se referă la jocul creativ. Beneficiile acestuia sunt multiple și au implicații profunde asupra dezvoltării senzorial-motrice – îmbunătățirea auzului și orientarea în spațiul auditiv, dezvoltarea limbajului articulat și stimularea motricității afective – acea capacitate prin care pot fi exprimate coerent toate sentimentele umane imaginative – cu ajutorul căreia putem transpune realitatea în povești sau poveștile în realitate, mentale – pentru că antrenează toate procesele cognitive, de socializare – prin potențarea conștiinței de sine, a relațiilor sociale cu ceilalți și a percepției asupra realității înconjurătoare.

DETALII PRACTICE
Căror categorii de vârstă se adresesază?
Programul de educație muzicală timpurie MiMa Muzica ONLINE este conceput pentru copii cu vârste mixte de la 0 la 6 ani.

Partea practică a acestor ateliere de muzică este diferențiată în funcție de vârstă, astfel:
Jocurile pe genunchi și cele de schemă corporală sunt dedicate bebelușilor (0-1 ani) și copiilor foarte mici (1-2 ani),
cântecele gestuale, dansurile, jocurile creative ghidate/ libere, partiturile non-formale pentru diverse instrumente de percuție sau homemade sunt orientate preponderent către copiii de peste 2 ani.

Copiii cu vârste de 4-6 ani vor fi încântați să participe atât la jocurile simple ale celor mai mici, pe care le pot practica împreună cu părinții sau frații/ surorile, cât și la provocările care le sunt direct adresate.

După vârsta de 4 ani se lărgesc posibilitățile de a reproduce ritmuri diferențiate atât corporal, cât și instrumental, de a descifra vizual partituri non-formale în asociere cu ritmurile sau cu sunetele executate pe instrumente melodice (glockenspiel, xilofon, pian).

Cum pot accesa atelierele?
Participarea la ateliere poate fi individuală sau la pachet de 5 ateliere.
Accesul se face în baza unui cont cu utilizator si parolă pe care il deschideti pe situl nostru și a achiziționării atelierelor dorite.

Ce conține un atelier online de muzică?
Un atelier online de muzică din programul #AcasaCuLala constă în:
– sesiune-online preînregistrată cu durata de aproximativ 20 de minute, ghidată de unul dintre pedagogii MiMa Muzica
– serie de materiale-suport  structurate pe cele şapte categorii așa cum regăsiți mai sus (texte și imagini-partituri non-formale în format pdf, jpg, clipuri audio/video).

Materialele pot fi accesate în ritmul propriu, și ori de câte ori se consideră necesar pe durata întregului abonament, în baza contului dvs.

Cât costă cursurile online de muzică?
Tarif pachet de 5 ateliere de muzică #AcasaCuLala: 400 RON/ familie.
Tarif atelier de muzică ONLINE individual #AcasaCuLala: 100 RON/ familie.

Plata se poate face direct cu cardul, in momentul achiziționării atelierului dorit.

Detalii tehnice și asistență
Pentru a beneficia de cursurile MiMa ONLINE aveți nevoie de laptop/ calculator și de conexiune la internet.  Dacă întâmpinați  dificultăți tehnice, vă rugăm să ne comunicați cât mai multe detalii despre problemele apărute la numărul de telefon 0722342124 și vom încerca să găsim o soluție în cel mai scurt timp.

#acasacuLaLa 
SESIUNE DEMO
Orice poveste devine o nouă experiență creativă, o formă fundamentală a vieții. – D.W.Winnicott, Jocul și Realitatea
Ateliere de muzică online, pentru întreaga familie! #AcasaCuLaLa este varianta online a poveștilor muzicale MiMa, care îți permite să începi sau să continui educația muzicală a copilului tău în siguranță.

Despre programele MiMa Offline
Pentru achiziționarea unui program MiMa Offline sunteți invitați să consultați Orarul pentru a afla programul, grupele și pedagogii, pentru una din locațiile București sau Brașov și să adăugați in coș programul dorit. Menționăm că nu pot fi achiziționate simultan programe din ambele locații – București și Brașov. Pentru a achiziționa programe MiMa din ambele locații, trebuie să efectuați două comenzi separate.