Mima Muzica

Timur și calul deșertului: spectacol-atelier

5000 lei7000 lei1 atelier(e)
Atelier One-Time

În bătaia vântului uscat din deșertul Gobi, se aude un galop îndepărtat. Timur și calul său se întorc dintr-o călătorie plină de întâmplări și ne aduc poveștile lor la MIMA Muzica.  Vă invităm să trăiți o poveste cu sunete ce ne va purta prin legendarele plaiuri ale Mongoliei, într-un spectacol-atelier inspirat de povestea Timur și calul deșertului, scrisă de Lucian Nicolae în noul număr al revistei Fabulafia.

Solicită mai multe detalii
Categorie:

Descriere

Spectacol-atelier: Timur și calul deșertului 

În bătaia vântului uscat din deșertul Gobi, se aude un galop îndepărtat. Timur și calul său se întorc din călătoria lor plină de întâmplări, și ne aduc poveștile lor la MIMA Muzica.  

Vă invităm să trăiți o poveste cu sunete ce ne va purta prin legendarele plaiuri ale Mongoliei. În acest spectacol-atelier pentru părinți și copii vom răsfoi una dintre poveștile publicate în noul număr al revistei Fabulafia, Timur și calul deșertului

Povestea lui Timur va fi adusă la viață de Alexandru Pribeagu, actor și artist mim. Alexandru ne va introduce în lumea misterioasă a deșertului, unde ne așteaptă nenumărate surprize miraculoase. 

Dar orice poveste este mai interesantă atunci când și noi devenim personaje, participând la desfășurarea ei. Ana Nedelcu, pianistă și pedagog MIMA Muzica, îi va ghida pe copiii spre sunetele deșertului: vântul deșertului adie în Sala MIMA, clavele devin copitele calului, iar copiii pot deveni chiar soliștii cântecului lui Timur.

 Hai di, di hop,
Tropa tropa trop!  

Vocea specială a scripcii mongole, instrument muzical specific din deşertul Gobi va intra într-un joc de improvizație cu instrumente mici de percuţie. La scripca mongolă cu cap de cal va cânta violonistul Feras Sarmini, rafinat cunoscător al muzicilor vechi şi noi din Levant. Toate acestea pentru a ţese povestea sonoră din recentul număr 20 al revistei Fabulafia, avându-l autor pe Lucian Nicolae din echipa MIMA Muzica şi ilustrată fabulos de artistul Ştefan Georgescu.

FABULAFIA este o revistă-carte ilustrată pentru copii în care veţi găsi poveşti, scrieri şi desene în primă apariţie. Pe lângă conţinutul literar, publicaţia oferă copiilor şi rubrici de bandă desenată, ştiinţă ludică, educaţie vizuală şi muzicală sau concursuri. 

În rubrica «SONOFABULA – În atelierul bătrânului Carl». Lucian Nicolae propune o explorare ludică a instrumentelor muzicale, în spiritul pedagogiilor muzicale active. Numele personajului moş Carl este inspirat de compozitorul şi pedagogul Carl Orff şi reprezintă un omagiu adus metodei active Orff-Schulwerk de educaţie muzicală, care ocupă un loc central în demersul MIMA Muzica.

V-am făcut curioși să porniți împreună cu Timur  și calul său, în această călătorie de poveste? Şoricica LaLa a pregătit pernuţele şi instrumentele pentru copii, precum și scaunele pentru părinţi și bunici, aşa încât să putem porni împreună într-o călătorie muzicală prin îndepărtata Mongolie.  

Spectacolul-atelier este organizat MIMA Muzica, cu sprijinul revistei Fabulafia, în parteneriat cu Consulatul General Onorific al Mongoliei la Bucureşti.

 

Detalii practice:

Data: Duminică, 17 martie, ora 11.00

Durata: 50 min

Vârsta recomandată:  5 – 10 ani.

Numărul maxim de copii participanți: 30.

Prețuri:  70 de lei / adult+copil; separat 50 de lei / pentru fiecare participant din aceeași familie, adult sau copil, indiferent de varstă.

Accesul în sălile MIMA Muzica se face doar cu pantofi speciali de interior sau desculți, după cum vă simțiți mai comod. Va rugam să lăsați încălțămintea de strada pe hol în locul special amenajat. Pe parcursul atelierelor recomandam o ținută cat mai lejera și multa relaxare.

Va recomandam sa ajungeți cu 10-15 minute înainte de începerea propriu-zisa a spectacolului-atelier, astfel încât copiii să aibă timp de acomodare cu sala MIMA.

Rezervarea și plata se fac pe un număr fix de participanți, costurile sunt nereturnabile.

Pentru orice alte detalii vă stăm la dispoziție la
tel: 0722.342.124
email: info@mimamuzica.ro
Adresa: Calea Griviței, nr 8-10, sector 1, București
Aici puteți vizualiza sala de muzica MIMA București: https://mimamuzica.ro/spatii-mima-bucuresti/

 

 

Detalii practice

Pedagogi
  • Ana Nedelcu
  • Alexandru Pribeagu
  • Feras Sarmini
Număr ateliere 1 ateliere
Durata atelier 50min
Vârsta 5+ani
Data de început 11/02/2024
Adresa(e)

Sala MIMA, Calea Griviței 8-10, sector 1, București

Informații suplimentare

Ziua

Duminică, 17 martie 2024

Număr participanți

1 participant (adult sau copil), 2 participanți (adult și copil)