Ana Nedelcu este pianistă și are o pasiune pentru pedagogie, ea dedicându-se educației muzicale a copiilor și tinerilor din România de când a revenit în țară în 2021.

Ea a studiat pianul la Guildhall School of Music and Drama în Londra (2012-2016), unde a obținut diploma de licență, apoi traversând oceanul pentru a-și continua studiile în Statele Unite. Ea a obținut diploma de masterat la Sam Houston State University (2016-2018), unde a avut ca mentor un pianist îndrăgit de publicul românesc, Josu De Solaun. Ana a obținut titlul de Doctor in Musical Arts la Cleveland Institute of Music (2018-2021), unde s-a concentrat pe aspectul colaborativ al artei pianistice, specializându-se pe muzică de cameră și acompaniament. În timpul studiilor sale, Ana și-a dezvoltat constant  latura pedagogică, ghidând copii și tineri în minunatul univers al pianului. Cea mai recentă poziție în care a lucrat a fost de profesoară de pian la Aurora School of Music din Ohio.

Ana este în curs de a obține Certificatul Dalcroze România, în urma cursurilor pe care le-a urmat la București și Geneva în 2022/2023.