Mima Muzica

Cântecele lui Zélie – Carte

4000 lei

Pentru fiecare cântec de pe CD, veți găsi în carte partitura aferentă, sugestii pedagogice de lucru (noțiuni muzicale) precum și o propunere de mișcări sau gesturi corespunzătoare conținutului de învățare/explorare. 

Solicită mai multe detalii

Descriere

Cântecele lui Zelie

Metodă de învățare a noțiunilor muzicale prin cântec și mișcare

Cursurile de muzică MIMA au un suport special, care fac întregul proces de învățare mult mai accesibil și mai distractiv. «Cântecele lui Zelie» reprezintă o colecție care se adresează copiilor, familiilor, educatorilor și pedagogilor generaliști (învățători), precum și celor specializaţi (profesori de muzică).

Originalitatea colecției Cântecele lui Zelie constă în faptul că propune pentru fiecare cântec un set adecvat de mișcari pentru a facilita învăţarea acestuia, care alimentează și dorința și plăcerea copiilor de a se mișca pe muzică.

Mai exact, pentru fiecare cântec sunt sugerate moduri de lucru (noțiuni muzicale sau de atmosferă) precum și o propunere de mișcări sau gesturi corespunzătoare conținutului de invăţare/explorare. Cântecele oferă astfel copiilor posibilitatea de a se mișca, de a crea o legătură între mișcare și muzică, de a percepe tempo-ul, ritmul, frazele muzicale, nuanțele, de a experimenta noțiuni muzicale și corporale pe melodie și ritm așa încât să își dezvolte sensibilitatea și capacitatea de exprimare.

Autoarea acestor resurse pedagogice este Anne-Claire Rey-Bellet – profesor la Institutul Dalcroze și la Haute Ecole de Musique din Geneva, pedagog cu o vastă experiență de predarea a muzicii prin metoda Dalcroze.

Colecția a fost foarte apreciată de toți cei ce predau muzica, și care o consideră o resursă valoroasă care îi însoțește în predarea cursurilor de muzică. Colecția originală editată în limba franceză cuprinde 5 volume carte – CD, iar mai multe detalii regăsiți aici: https://zeliechansons.ch.

Orchestrate de Olivier Grimm şi înregistrate pe instrumente acustice, Cântecele lui Zelie o au solistă pe soprana Ioana Damian Bittere. Pe CD sunt incluse și versiunile instrumentale fără voce, interpretate de Olivier Grimm (pian), Carina Jöriman (flaut), Claire Dassesse şi Dorothée Nodé-Langlois (vioară), Kimi Makino şi Manuel Vioque-Judde (viola), Zéphyrin Rey-Bellet (violoncel) şi Theotime Voisin (contrabas).

Pachetul Cântecele lui Zelie conține și o carte cu partituri, indicații pedagoce și sugestii de mișcare ilustrată de Ana Maria Gălețeanu.

Produs de Sympaphonie Editions, Cântecele lui Zelie – Zélie Chansons este un proiect inițiat de Asociația Dalcroze România.

Prima carte – CD în limba română este un proiect al Asociației Dalcroze România și  se bucură de interpretarea vocală a Ioanei Damian Bitere. Cântecele au fost traduse de către Ana Voinescu, iar ilustrația este semnată de Ana-Maria Gălețeanu.

Produsul: Cartea Cântecele lui Zelie.

Detalii practice

Pedagogi
Număr ateliere ateliere
Durata atelier min
Vârsta ani
Data de început
Adresa(e)