Mima Muzica

Descopera lumea sunetelor┃0-1 ani

10000 lei90000 lei10 atelier(e)
Atelier One-Time

Încă din primele luni de viață, vă propunem să îi faceți cunoștință celui mic cu muzica clasică prin intermediul unui program ce facilitează dezvoltarea armonioasă a bebelușului. Abordarea pedagogica MIMA combină elemente din metode consacrate – Orff, Gordon, Dalcroze și Kodaly. Pe parcursul atelierelor vom învăţa cântece pentru copii şi vom asculta în mod activ, prin joc şi mişcare, cele mai frumoase fragmente din muzica clasică, din jazz și nu numai.

Solicită mai multe detalii
Categorii: ,

Descriere

Ateliere de muzică pentru mame și bebeluși

Fă-i cunoștință celui mic, încă din primele luni de viață, cu muzica! Bebelușul învață să comunice prin sunete, gesturi și expresii faciale înainte de a deprinde vorbirea propriu-zisă. Sunetele au fost primul său contact cu lumea exterioară, încă din burtica mamei, așa încât muzica devine pentru el nu doar un limbaj universal, ci și cel mai familiar și confortabil, un limbaj pentru care a venit pregătit, încă de la naștere. La MIMA Muzica, am creat un program care cultivă această legătură profundă a bebelușului tău cu sunetele, oferindu-i un mediu în care se va simți protejat și care îl va ajuta să se adapteze și să se dezvolte armonios.

Programul Descoperă lumea sunetelor facilitează dezvoltarea emoțională, motorică și cognitivă a bebelușului într-un cadru educațional care combină  principiile unor metode pedagogice consacrate: ORFF, Gordon, Dalcroze și Kodály.

Joc și joacă 

Crearea unei structuri de joc improvizatoric, în care pedagogul conduce sugestiile fiecărui cuplu mamă-bebeluș într-o coregrafie de mișcări în relație cu noţiuile şi structura muzicii, este un tip de activitate specific pedagogiilor muzicale active și formează conexiuni esențiale pentru copii în dezvoltarea lor ulterioară. Susținem părinții să conștientizeze diferențelor dintre jocul ghidat și joaca liberă, ambele având utilitatea în actul educațional. Învățarea prin joc creativ motivează copilul să se simtă un actor activ al propriului proces de învățare, indiferent de vârstă. Cum îl acompaniem pe copil? Aici intervine rolul pedagogilor de a ghida părinții să observe și să antreneze curiozitatea şi ablitaţile native ale copiilor. Este unul dintre bagajele educaționale pe care îl vor avea la îndemână  și dincolo de atelierele MIMA Muzica, în familie.

Programul Descoperă lumea sunetelor este conceput pentru a sprijini dezvoltarea armonioasă a bebelușului, dar și pentru a oferi mamei un spațiu de exprimare prin muzică și mișcare, de susținere și conectare cu alte mame, și de conștientizare a importanței jocului și interacțiunii în relația cu bebelușul. O mamă care se simte în armonie cu ea însăși și cu cei din jur va reuși să facă față marilor provocări ale acestei perioade și va transmite această stare de siguranță și claritate bebelușului, contribuind astfel la o dezvoltare sănătoasă a acestuia.

Grupe disponibile:
– Miercuri, ora 12:20
– Vineri, ora 11:00

Pedagog responsabil: Ana Voinescu
Durata unui atelier: 40 min
Număr de participanți: maxim 8 participanți părinte-copil

Tarif modul (10 ateliere): 900RON / Tarif modul parţial 5 ateliere: 475RON /  Atelier one-time: 100RON ( cu rezervare loc in prealabil)

BONUS: Înainte și după atelier, mamele au acces timp de 30 de minuite în sala de joacă și în colțul amenajat special pentru ceai și cafea, pentru momentul lor de tihnă și socializare.

Pentru a asigura continuitatea programelor MIMA, costul atelierelor este nereturnabil. Recuperările sunt posibile în limita locurilor disponibile la celalalte grupe din modulul achiziţionat, în următoarele condiţii:  

modulul cu 5 ateliere se deruleaza pe parcursul a 5 saptamani consecutive (cu exceptia perioadelor de vacanta scolara). Include o recuperare. 

modulul cu 10 ateliere se deruleaza pe parcursul a 10 saptamani consecutive (cu exceptia perioadelor de vacanta scolara). Include doua recuperari

Pentru a permite şanşa unei recuperări în grupa în care sunteţi înscrişi, absenţele se anunţă în prealabil pe adresa info@mimamuzica.ro sau prin mesaj whatsapp la telefonul 0722342124.  Absenţele neanunţate nu se pot recupera.

Structura atelierelor de muzică şi mişcare pentru bebeluși

1. Ritualul de salut și încheiere – Fiecare sesiune începe și se încheie cu un moment ritmat de voce acompaniată instrumental, creat pentru a induce o stare de calm și armonie, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

2. Jocuri gestuale și pe genunchi – Prin cântece și jocuri pe genunchi, stimulăm sistemul proprioceptiv al bebelușilor, ajutându-i să își conștientizeze diferitele părți ale corpului și să își regleze poziția în raport cu spațiul. Mamele sunt ghidate pas cu pas de pedagog, astfel încât să se asigure confortul bebelușului în funcție de etapa sa de dezvoltare motorie.

3. Explorare senzorială: connect & direct – După primele două etape, în care conexiunea cu bebelușul este deja consolidată, urmează momente de explorare a materialelor senzoriale pe fundalul unei audiții de muzică clasică (mingi, esarfe, cercuri, saculeți etc.). Aceste activități stimulează simultan mai multe procese senzoriale: auzul, mișcarea, percepția emoțională, vizuală, tactilă și coordonarea, activând întregul sistem al bebelușului.

4. Mișcare în spațiu –  În această etapă a atelierului, specifică pedagogiei elvețiene DALCROZE, participanții  se mișcă liber în spațiul larg al sălii MIMA (o sală circulară de 120mp), acompaniați de improvizația live la pian a pedagogului. Vibrația naturală a pianului și adaptarea tempo-ului și frazelor muzicale în funcție de grup transformă acest moment într-o experiență unică mamă-bebeluș, cu efect educativ și terapeutic pentru amândoi.

5. Jocuri ritmice cu instrumente – Bebelușii descoperă sunetele instrumentelor muzicale, iar prin ritmuri și cântece simple și repetitive, specific vârstei lor, cultivăm curiozitatea și stimulăm dezvoltarea acestora. Repertoriul MIMA include atât cântece românești, cât și un repertoriu dedicat: colecția de cântece ZÉLIE, tradusă din limba franceză, parte a unei ample colecții de cântece educaționale realizată de Anne-Claire Rey-Bellet, pedagog la Institutul Jaque Dalcroze din Geneva.

6. Dans pe muzică clasică și tradițională – Ultima parte a atelierului propune un dans pe muzică clasică sau tradițională. Sincronizarea grupului prin muzică și mișcare în spațiu creează un sentiment puternic de unitate, încredere și susținere atât pentru mame, cât și pentru bebeluși, consolidând o comunitate bazată pe armonie și conexiune.

7. Cântece de leagăn – Atelierul se încheie cu un cântec de leagăn, care ajută la reglarea emoțională a bebelușului. Auzul este cel mai dezvoltat simț al bebelușului la această vârstă, iar muzica are un impact profund asupra stării sale emoționale, aducând calm și confort în finalul unui atelier care constituie o experiență intensă și captivantă.

Programele MIMA Muzica sunt structurate în trei module de câte 10 ateliere cu frecvență săptămânală, pe durata întregului an școlar, și sunt concepute pe categorii specifice de vârstă, începând din primul an de viață.

Modul 1: 1 octombrie  – 14 decembrie 2024 (cu excepția perioadei de vacanță:  27 octombrie – 3 noiembrie 2024) 

Săptămâna colindelor: 16 – 22 decembrie 2024

Modul 2: 13 ianuarie – 29 martie 2025 (cu excepția  perioadei de vacanță: 17 – 23 februarie 2025)

Modul 3: 1 aprilie – 21 iunie 2025 (cu excepția  perioadei de vacanță de Paște: 14 aprilie – 27 aprilie 2025)

În perioada vacanțelor, atelierele sunt punctuale (one-time) și se adresează unei categorii mai largi de vârste, între 6 luni și 6 ani, în cadrul programului O vară pe note muzicale.

Reduceri acordate:

– Pentru frați / surori se aplică tarif degresiv începând cu reducere de 10% pentru primul frate/prima soră; cod plată MIMAfrati10 (al doilea copil înscris) respectiv MIMAfrati20 (al treilea copil înscris);

– Pentru achitarea integrală în avans a celor 3 module din cadrul aceluiași an academic se acordă o reducere de 10%. Solicitarea se face în scris, pe mail, iar plata se efectuează înainte de data începerii primului  modul.

– Pentru participarea aceleiași persoane la un al doilea modul integral din cadrul aceluiaşi an academic, se acorda o reducere de 20% pentru continuitate, cu condiţia achitării integrale a primului modul.

– Reducerile sunt valabile in cazul programelor muzicale in serii de 10 ateliere și nu se aplica atelierelor de tip one-time sau cursurilor individuale de instrument.  *Reducerile nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Costul atelierelor este nereturnabil. Recuperările sunt posibile în limita a 3 ateliere/ modul, cu programare în prealabil folosind adresa de mail info@mimamuzica.ro. Progamarea se face în limita locurilor disponibile la celelalte grupe si doar in cadrul aceluiasi modul. Printr-o absenţă anunţată în prealabil, permiteţi şanşa unei recuperări în grupa în care sunteţi înscrişi, așa încât absențele neanunțate în prealabil prin email nu se pot recupera.

Important! Pentru o obtine o dinamica optima in cadrul atelierelor inscrierile MIMA se fac pe grupe de varsta.

Fiecare copil-participant va fi insotit in sala de muzica de un singur adult. Accesul in salile MIMA Muzica se face cu pantofi speciali de interior sau desculti. Pe parcursul atelierelor va recomandam o tinuta cat mai lejera si multa relaxare astfel incat sa favorizati o conectare cat mai buna cu cei mici. In acest sens, va rugam sa lasati telefoanele mobile pe modul silentios, in afara salii de curs. In timpul atelierelor este interzisa fotografierea si filmarea participantilor.

Pentru detalii suplimentare, ne puteti contacta la info@mimamuzica.ro sau +40722.342.124 (Apel, SMS, Whatsapp), precum si pe pagina noastra de Facebook.

Detalii practice

Pedagogi
  • Ana Voinescu
Număr ateliere10 ateliere
Durata atelier40min
Vârsta0-1ani
Data de început02/04/2025
Adresa(e)

Calea Griviței nr. 6, etajul 1
București

Informații suplimentare

Categorie vârstă

0-1 ani

Ziua/ora

Miercuri, ora 12.20, Vineri, ora 11.00

Modul

10 ateliere, 5 ateliere, one-time