Mima Muzica

În jocul notelor muzicale

35000 lei5 ateliere
Atelier One-Time

Metoda MIMA face ca mulțimea de noțiuni teoretice cu care se întâlnesc copiii în cadrul cursurilor de muzică să nu fie percepută ca un proces anevoios de învățare. Tonalități, ritmuri complicate, fraze muzicale, compozitori, stiluri, termeni sofisticați… Toate cele enumerate sunt asimilate treptat, firesc, prin joc, prin activități creative, cu eșarfe, cercuri, săculeți de nisip și instrumente de percuție, cu sprijinul vocii și al disponibilității înnăscute pentru ritm și improvizație.

Golește
Solicită mai multe detalii
Categorie:

Descriere

Atelierele de educație muzicală bazată pe metode de pedagogie activă Dalcroze, Orff şi Kodaly contribuie la dezvoltarea socio-afectivă și cognitivă a copilului.

Metoda MIMA face ca multitudinea de noțiuni teoretice cu care se întâlnesc copiii în cadrul cursurilor de muzică să nu fie percepută ca un proces amplu și anevoios de învățare. Tonalități, ritmuri complicate, fraze muzicale, o mulțime de compozitori, stiluri sonore nenumărate, termeni sofisticați… Toate cele enumerate sunt asimilate treptat, firesc, prin joc, prin activități creative, cu ajutorul eșarfelor, cercurilor, săculeților de nisip și al instrumentelor de percuție, cu sprijinul vocii și al disponibilității înnăscute pentru ritm și improvizație.

Cursurile de muzică MIMA implică utilizarea de jocuri de stimulare a atenției, a auzului muzical, prin cântece însoțite de gesturi, prin audiție activă (mișcându-ne pe muzică), prin activități improvizatorice, vocale sau instrumentale, într-un mediu în care se pune accent pe interacțiune, pe dialog sonor permanent.

Achizițiile copilului la finalul cursurilor de muzică includ:

– O percepție auditivă mult mai dezvoltată, capabilă să discearnă diferite înălțimi ale sunetelor, diferite timbre muzicale, aptă să diferențieze linii melodice și să conștientizeze interior sunete sau chiar fragmente muzicale (așa-numitul auz intern).
– Abilități vocale crescute, în contextul cărora recunoașterea și reproducerea sunetelor vor fi o activitate firească.
– Dezvoltarea abilităților ritmice, cu un bagaj bogat de formule ritmice, capacitatea de a distinge diferite tempouri (rapid/moderat/rar), de a le executa și stăpânirea bună a pulsației ritmice, unul dintre primele aspect legate de primul contact cu muzica.
– Percepția formelor muzicale (forme simple ABA, ecou ritmico – melodic etc.).
– Dezvoltarea imaginației și a expresivității verbale și non-verbale.
– Dezvoltarea percepției asupra spațiului și a capacității de expresie corporală în relație cu muzica.

DETALII:

Programele MIMA Muzica sunt structurate în module de cate 10 ateliere cu frecvenţa săptămânală. INSCRIERILE se fac pe cate un singur modul.*pentru o adaptare mai rapidă la situația imprevizibilă cauzată de pandemia COVID19, modulelele anului 2021-2022 conțin câte 5 ateliere. 

Modul 1 (4 octombrie – 20 noiembrie) – vacanță – (25 octombrie – 7 noiembrie)

Modul 2 (22 noiembrie 2021 – 15 ianuarie 2022) – vacanță – (20 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022)

Modul 3 (17 ianuarie – 19 februarie) 

Modul 4 (21 februarie – 26 martie)

Modul 5 (28 martie – 14 mai) – vacanță – (18 aprilie – 1 mai)

Modul 6 (16 mai – 18 iunie)

Grupe disponibile:

– Miercuri (4-6 ani), ora 17:30 (pedagog Laura Dănăilă)

Grupe de Muzica si teatru  
– Sâmbătă (4-8 ani), ora 14:00
– Sâmbătă (4-8 ani), ora 15:00

Pedagogi responsabili grupa Muzică și teatru:  Laura Munteanu – muzică & Alina Teianu/JouJou Georgescu – actorie.

Durata unui atelier: 50 min

Număr de participanți: minim 6 maxim 10 participanți.

Tarif modul (5 ateliere): 350 RON

Reduceri acordate:

– Pentru frați / surori se aplică tarif degresiv începând cu reducere de 10% pentru primul frate/prima soră;
– Pentru participarea aceleiași persoane (concomitent sau succesiv, dar pe parcursul aceluiași an academic) la un al doilea modul organizat de MIMA, se acordă o reducere de 20% din costul celui de-al doilea modul. Reducerea se aplică modulelor achitate integral și desfășurate integral în anul academic în curs;
– Reducerile nu se cumulează, ci se aplica reducerea cea mai mare;
– Reducerile sunt valabile în cazul programelor muzicale in serii de ateliere și nu se aplica atelierelor de tip one-time sau cursurilor individuale de instrument.

Important! Pentru o obține o dinamică optimă în cadrul atelierelor înscrierile Mima se fac pe grupe de vârstă.

Copiii din grupele de vârsta 4+ vor fi intra în sala alături de pedagog și de ceilalți mici participanți. In timpul atelierelor adulții însoțitori sunt invitați sa rămână în sala de așteptare pană la finalizarea atelierului. Accesul in salile MIMA Muzica se face cu pantofi speciali de interior sau desculti. Pe parcursul atelierelor recomandam o tinuta cat mai lejera si multa relaxare. Pentru copiii din grupele 4+ ani este foarte important sa ajungeti cu 10-15 minute inainte de inceperea atelierului pentru a facilita interactiunea cu pedagogul si acomodarea cu sala de muzica.

Costul atelierelor este nereturnabil. Recuperările sunt posibile cu programare în prealabil folosind adresa de mail info@mimamuzica.ro.*cu excepția perioadei PANDEMIEI COVID 19 când, pentru a limita contactul între participanții din grupe diferite, recuperările la alte grupe similare de vârstă nu sunt posibile

Programarea se face în limita locurilor disponibile la celelalte grupe si doar in cadrul aceluiasi modul. Printr-o absență anunțată în prealabil, permiteți șansa unei recuperări în grupa în care sunteți înscriși.

Pentru detalii suplimentare, ne puteți contacta la info@mimamuzica.ro sau +40722.342.124 (Apel, SMS, Whatsapp), precum si pe pagina noastra de Facebook.

Detalii practice

Pedagogi
  • Laura Dănăilă
Număr ateliere 5 ateliere
Durata atelier 50min
Vârsta 4 - 6ani
Data de început 06/10/2021
Adresa(e)

Calea Griviței nr. 6, etajul 1
București

Informații suplimentare

Categorie vârstă

4-6 ani

Ziua/ora

Miercuri, 17:30

S-ar putea să-ți placă și…