Mima Muzica

În jocul notelor muzicale

45000 lei80000 lei10 atelier(e)
Atelier One-Time

Metoda MIMA face ca mulțimea de noțiuni teoretice cu care se întâlnesc copiii în cadrul cursurilor de muzică să nu fie percepută ca un proces anevoios de învățare. Tonalități, ritmuri complicate, fraze muzicale, compozitori, stiluri, termeni sofisticați… Toate cele enumerate sunt asimilate treptat, firesc, prin joc, prin activități creative, cu eșarfe, cercuri, săculeți de nisip și instrumente de percuție, cu sprijinul vocii și al disponibilității înnăscute pentru ritm și improvizație.

Solicită mai multe detalii
Categorie:

Descriere

Atelierele de educație muzicală bazată pe metode de pedagogie activă Dalcroze, Orff şi Kodaly contribuie la dezvoltarea socio-afectivă și cognitivă a copilului.

Metoda MIMA face ca multitudinea de noțiuni teoretice cu care se întâlnesc copiii în cadrul cursurilor de muzică să nu fie percepută ca un proces amplu și anevoios de învățare. Tonalități, ritmuri complicate, fraze muzicale, o mulțime de compozitori, stiluri sonore nenumărate, termeni sofisticați… Toate cele enumerate sunt asimilate treptat, firesc, prin joc, prin activități creative, cu ajutorul eșarfelor, cercurilor, săculeților de nisip și al instrumentelor de percuție, cu sprijinul vocii și al disponibilității înnăscute pentru ritm și improvizație.

Cursurile de muzică MIMA implică utilizarea de jocuri de stimulare a atenției, a auzului muzical, prin cântece însoțite de gesturi, prin audiție activă (mișcându-ne pe muzică), prin activități improvizatorice, vocale sau instrumentale, într-un mediu în care se pune accent pe interacțiune, pe dialog sonor permanent.

Achizițiile copilului la finalul cursurilor de muzică includ:

– O percepție auditivă mult mai dezvoltată, capabilă să discearnă diferite înălțimi ale sunetelor, diferite timbre muzicale, aptă să diferențieze linii melodice și să conștientizeze interior sunete sau chiar fragmente muzicale (așa-numitul auz intern).
– Abilități vocale crescute, în contextul cărora recunoașterea și reproducerea sunetelor vor fi o activitate firească.
– Dezvoltarea abilităților ritmice, cu un bagaj bogat de formule ritmice, capacitatea de a distinge diferite tempouri (rapid/moderat/rar), de a le executa și stăpânirea bună a pulsației ritmice, unul dintre primele aspect legate de primul contact cu muzica.
– Percepția formelor muzicale (forme simple ABA, ecou ritmico – melodic etc.).
– Dezvoltarea imaginației și a expresivității verbale și non-verbale.
– Dezvoltarea percepției asupra spațiului și a capacității de expresie corporală în relație cu muzica.

 

DETALII:

Programele MIMA Muzica sunt structurate în 3 module de cate 10 ateliere cu frecvenţa săptămânală. INSCRIERILE se fac pe cate un singur modul începând cu data de 1 septembrie 2023.

“Ziua porţilor deschise” – 14 septembrie 2023 – Pentru rezervarea locului la mini-sesiunile de ateliere este necesar să completaţi formularul accesând link-ul:https://forms.gle/H1UvVaZiTyzyZyzk9

Modul 1: 2 octombrie 2023 – 13 ianuarie 2024 (cu excepția perioadei de vacanță:  29 octombrie – 5 noiembrie 2023 și  11 decembrie  2023 – 7 ianuarie 2024)

Săptămâna colindelor: 11 – 16 decembrie 2023 (în afara activităților din cadrul celor 3 module)

Modul 2: 15 ianuarie – 30 martie 2024 (cu excepția  perioadei de vacanță: 19 – 25 februarie 2024)

Modul 3: 1 aprilie – 18 iunie 2024 (cu excepția  perioadei de vacanță de Paște: 29 aprilie – 7 mai 2024)

Vacanța de vară: din 19 iunie 2024

 

Grupe disponibile:

– Miercuri (4-6 ani), ora 17:30
– Miercuri (4-6 ani), ora 18:30

Pedagogi responsabili: Laura Dănăilă

Durata unui atelier: 50 min

Număr de participanți: minim 6, maxim 12 participanți

Tarif modul (10 ateliere): 800RON/ Tarif 5 ateliere: 450 RON/ Atelier one-time: 100RON

Reduceri acordate:

– Pentru frați / surori se aplică tarif degresiv începând cu reducere de 10% pentru primul frate/prima soră; cod plată MIMAfrati10 (al doilea copil înscris) respectiv MIMAfrati20 (al treilea copil înscris);

– Pentru achitarea integrală în avans a celor 3 module din cadrul aceluiași an academic se acordă o reducere de 10%. Solicitarea se face în scris, pe mail, iar plata se efectuează înainte de data începerii primului  modul.

– Pentru participarea aceleiași persoane la un al doilea modul integral din cadrul aceluiaşi an academic, se acorda o reducere de 10% pentru continuitate, cu condiţia achitării integrale a primului modul. Suplimentar acestei reduceri,  în perioadele early booking comunicate prin email, participanţii la modulele integrale beneficiază de o reducere de 20% pentru înscrierea la următoarorul modul din acelaşi an academic, cu condiţia finalizării înscrierii în perioada comunicată.

– Reducerile sunt valabile in cazul programelor muzicale in serii de 10 ateliere și nu se aplica atelierelor de tip one-time sau cursurilor individuale de instrument.  *Reducerile nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Important! Pentru o obține o dinamică optimă în cadrul atelierelor înscrierile Mima se fac pe grupe de vârstă.

Copiii din grupele de vârsta 4+ vor fi intra în sala alături de pedagog și de ceilalți mici participanți. In timpul atelierelor adulții însoțitori sunt invitați sa rămână în sala de așteptare pană la finalizarea atelierului. Accesul in salile MIMA Muzica se face cu pantofi speciali de interior sau desculti. Pe parcursul atelierelor recomandam o tinuta cat mai lejera si multa relaxare. Pentru copiii din grupele 4+ ani este foarte important sa ajungeti cu 10-15 minute inainte de inceperea atelierului pentru a facilita interactiunea cu pedagogul si acomodarea cu sala de muzica.

Costul atelierelor este nereturnabil. Recuperările sunt posibile cu programare în prealabil folosind adresa de mail info@mimamuzica.ro.

Programarea se face în limita locurilor disponibile la celelalte grupe si doar in cadrul aceluiasi modul. Printr-o absență anunțată în prealabil, permiteți șansa unei recuperări în grupa în care sunteți înscriși.

Pentru detalii suplimentare, ne puteți contacta la info@mimamuzica.ro sau +40722.342.124 (Apel, SMS, Whatsapp), precum si pe pagina noastra de Facebook.

Detalii practice

Pedagogi
  • Laura Dănăilă
Număr ateliere 10 ateliere
Durata atelier 50min
Vârsta 4 - 6ani
Data de început 04/10/2023
Adresa(e)

Calea Griviței nr. 6, etajul 1
București

Informații suplimentare

Categorie vârstă

4-6 ani

Ziua/ora

Miercuri, 17:30, Miercuri, 18:30

Modul

10 ateliere, 5 ateliere

S-ar putea să-ți placă și…