Mima Muzica

Muzică și teatru

40000 lei5 atelier(e)
Atelier One-Time

Programul Muzică și teatru combină muzica, dansul și limbajul verbal, accentul punându-se pe bucuria împărtășită a jocului, pe propriile reprezentări și pe expresia artistică. Pe baza unei cărți ilustrate sau a unei povești, un actor păpușar și un muzician specializat în metodele active de predare a muzicii, ghidează copiii în dezvoltarea unui fir narativ folosind marionete, instrumente muzicale și diverse materiale a căror versatilitate stimulează imaginația și creativitatea.

Solicită mai multe detalii
Categorie: Etichetă:

Descriere

Ateliere de muzică și teatru bazate pe metode de pedagogie activă (Orff – muzica și teatru elementar), pentru copii 4+ ani.

Programul de Muzică și teatru combină muzica, dansul și limbajul (vorbirea) și sunt coordonate de un muzician specialist și un actor păpușar. Accentul se pune pe bucuria împărtășită a jocului, pe propriile reprezentări/idei și pe expresia artistică. Pe baza unei cărți ilustrate sau a unei povești, se dezvoltă o piesă de teatru cu muzică și dans. Pe parcursul proiectului vor fi dezvoltate, adaptate (sau chiar compuse) diferite recitări, cântece, piese muzicale, dansuri și scene de mișcare. Participanții contribuie cu ideile proprii și cu abilitățile lor. În mod similar, sunt realizate împreună scenografia, costumele și instrumente muzicale simple.

Muzica elementara nu este niciodată doar muzică, ea este contopită cu mișcarea, dansul și vorbirea, este o muzică la care trebuie sa participi, nu s-o audiezi. Muzica elementară este naturală, corporală, poate fi învățată și trăită de oricine, este pe măsura copilului. (Carl Orff)

Atelierele sunt susținute de către un pedagog MIMA Muzica  împreună cu un actor păpușar al Teatrului Țăndărică (sâmbătă)

Detalii practice

Programele MIMA Muzica sunt structurate în module de cate 10 ateliere cu frecvenţa săptămânală.

“Ziua porţilor deschise” – 15 septembrie 2022 (orele 10.00 – 14.00)

Modul 1: 3 octombrie 2022 – 14 ianuarie 2023 (include vacanțele:  24 – 30 octombrie; 28 noiembrie – 4 decembrie; vacanța de sărbători 18 decembrie  2022 – 8 ianuarie 2023)

Modul 2: 16 ianuarie – 1 aprilie 2023 (include vacanța 20 – 26 februarie 2023)

Modul 3: 3 aprilie – 17 iunie 2023 (include vacanța de Paște 9 – 17 aprilie 2023)

Vacanța de vară: din 18 iunie 2023

Grupe disponibile  

– Sâmbătă, ora 14:00
– Sâmbătă, ora 15:00

Pedagogi responsabili: Loredana Mitruţ (Lore) – muzică & Alina Teianu/Jou-Jou Georgescu – actor mânuitor de păpuşi

Durata unui atelier: 50 min

Număr de participanți: minim 6, maxim 15 participanți

Tarif modul (10 ateliere): 800RON

Tarif modul (5 ateliere): 400RON

Atelier one-time: 100RON

Reduceri acordate:

– Pentru frați / surori se aplică tarif degresiv începând cu reducere de 10% pentru primul frate/prima soră; cod plată MIMAfrati10 (al doilea copil înscris) respectiv MIMAfrati20 (al treilea copil înscris);

– Pentru achitarea integrală în avans a celor 3 module din cadrul aceluiași an academic se acordă o reducere de 10%. Solicitarea se face în scris, pe mail, iar plata se efectuează înainte de data începerii primului  modul.

– Pentru participarea aceleiași persoane (concomitent) la un al doilea program în cadrul aceluiaşi modul organizat de MIMA, se acordă o reducere de 20% din costul celui de-al doilea modul;

– Reducerile sunt valabile in cazul programelor muzicale in serii de 10 ateliere și nu se aplica atelierelor de tip one-time sau cursurilor individuale de instrument.  *Reducerile nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Costul atelierelor este nereturnabil. Recuperările sunt posibile în limita a 3 ateliere/ modul, cu programare în prealabil folosind adresa de mail info@mimamuzica.ro. Progamarea se face în limita locurilor disponibile la celelalte grupe si doar in cadrul aceluiasi modul. Printr-o absenţă anunţată în prealabil, permiteţi şanşa unei recuperări în grupa în care sunteţi înscrişi, așa încât absențele neanunțate în prealabil prin email nu se pot recupera.

Important! Pentru o obtine o dinamica optima in cadrul atelierelor inscrierile MIMA se fac pe grupe de varsta.

Fiecare copil-participant va fi insotit in sala de muzica de un singur adult. Accesul in salile MIMA Muzica se face cu pantofi speciali de interior sau desculti. Pe parcursul atelierelor va recomandam o tinuta cat mai lejera si multa relaxare astfel incat sa favorizati o conectare cat mai buna cu cei mici. In acest sens, va rugam sa lasati telefoanele mobile pe modul silentios, in afara salii de curs. In timpul atelierelor este interzisa fotografierea si filmarea participantilor.

Pentru detalii suplimentare, ne puteti contacta la info@mimamuzica.ro sau +40722.342.124 (Apel, SMS, Whatsapp), precum si pe pagina noastra de Facebook.

 

 

Detalii practice

Pedagogi
  • Loredana Mitruţ
  • Alina Teianu/ JouJou
Număr ateliere 5 ateliere
Durata atelier 50min
Vârsta 4 - 6ani
Data de început 08/04/2023
Adresa(e)

Calea Givitei nr.6 Sala MIMA

Informații suplimentare

Categorie vârstă

4-6 ani

Ziua/ora

Sâmbătă, 14:00, Sâmbătă, 15:00