Mima Muzica

Vino la MIMA Muzica cu clasa ta!

48000 lei1 atelier(e)
Atelier One-Time

MIMA Muzică colaborează cu grădinițele și școlile oferind ateliere de educație muzicală prin mișcare, mișcare creativă, muzică și artă.
Atelierele sunt dedicate g
rupelor de copii cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani.

 

Solicită mai multe detalii
Categorie:

Descriere

MIMA Muzica colaborează cu grădinițele și  școlile oferind ateliere de educație muzicală prin mișcare, mișcare creativă, muzică și artă.
Atelierele sunt dedicate g
rupelor de copii cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani.

Pedagogii MIMA au experiența atelierelor de grup, lucrează cu copii cu vârste cuprinse între 0-12 ani fiind familiarizați cu dinamica claselor.

Educatorii/învățătorii grupelor participă alături de copii la ateliere și beneficiază, de asemenea, de conexiunea cu aceștia ce se creează prin intermediul muzicii, artei și mișcării/dansului.

Ateliere de educație muzicală prin mișcare

Atelierele MIMA sunt bazate pe metode de pedagogie activă Dalcroze, Orff și Kodaly și includ familiarizarea copilului cu instrumentele muzicale acustice, în special cu instrumentele de percuție (xilofon, metalofon/glockenspiel, tobe, tamburine, maracas, castaniete, guiro, etc.). Folosim diverse materiale cum ar fi: eșarfe, mingi, săculeți senzoriali, cercuri, etc.

Vom cânta, ne vom mișca odată cu sunetele, vom explora instrumente muzicale elementare, vom învăța ritmuri de bază cu care să ne acompaniem, vom folosi un arsenal bogat de materiale senzoriale ce stimulează motricitatea şi comunicarea copiilor (eșarfe colorate, mingiuțe, săculeți, cercuri, cuburi de lemn, parașută ș.a.). Pe parcursul atelierelor de muzică vom ascultă în mod activ (prin mișcare) cele mai frumoase fragmente de muzică clasică, jazz, muzica lumii și nu numai.

Cursurile de muzică MIMA implică utilizarea de jocuri de stimulare a atenției, a auzului muzical, prin cântece însoțite de gesturi, prin audiție activă (mișcare pe muzică), prin activități improvizatorice, vocale sau instrumentale, într-un mediu în care se pune accent pe interacțiune, pe dialog sonor permanent.

Atelier de mișcare creativă

Mișcarea creativă este un tip de dans improvizat care oferă copiilor stimuli pentru a explora diferite stiluri de mișcare. Acest atelier de dans ajută la dezvoltarea abilităților fizice, la folosirea energiei într-un mod creativ, la încrederea în sine și la o mai bună exprimare prin mișcarea corporală. Pe parcursul sesiunii lucrăm cu noțiuni de bază din dans: spațiu, ritm, calitate de mișcare, conștientizare corporală.

Atelierul de mișcare creativă cultivă și dezvoltă abilitățile de exprimare artistică a copiilor. Exprimarea artistică este atât de firească pentru copii, dar dacă aceștia cresc într-un mediu în care creativitatea nu este explorată suficient, această abilitate devine latentă și poate să rămână inertă de-alungul întregii vieți.

Acest tip de dans este destinat oricărui copil care iubește mișcarea și dansul, dar și celor care întâmpină dificultăți în exprimarea corporală, emoțională sau socială. Copiii sunt încurajați să se exprime așa cum simt ei, nu există greșit sau corect ci doar diferite feluri de a fi.

Atelierele “Sunet și Culoare”

În cadrul acestor ateliere sunt combinate audiția muzicală și artă plastică. Exercițiile propuse provin din mai multe zone de exprimare a artelor expresive și conțîn elemente de mișcare, (audiție) muzicală și artistice/vizuale. Nu este nevoie de talent artistic pentru a participa în cadrul unui astfel de atelier, ci doar de entuziasm, de dorința de a ne juca, de bucuria de a picta liber și de a ne lă purtați de imaginație.

Cursurile de muzică și artă combină tehnici și elemente folosite în art-terapia Phronetik și au  instrumente de baza crearea imaginilor mentale și apoi transpunerea lor într-o manieră creativă și experimentală. Atelierele sunt structurate și includ în funcție de temele dezvoltate, exerciții de activare a imaginațieipovești și discuțiijoculețe de mișcare și jocuri de încredereexerciții de inter-conectare cu partenerii. Întâlnirile invită la deschidere, spirit ludic, experiment, bucurie și relaxare.

Detalii practice:

Vârsta copiilor: 3-12 ani

Durata atelier: 40min/50min/60min (în funcție de vârsta copiilor)

Prețul atelierelor pentru grupurile participanților la modulele MiMa Muzica :
Grup de 1-12 copii: 40 RON/copil
Grup de 13-20 copii: 35 RON/copil
Grup de 21-30copii: 30 RON/copil

Accesul în sălile MiMa Muzica se face doar cu pantofi speciali de interior sau desculți, după cum vă simțiți mai comod. Va rugam să lăsați încălțămintea de strada pe hol în locul special amenajat, atât dumneavoastra cât și cei mici. Pe parcursul atelierelor recomandam o ținută cat mai lejera și multa relaxare.

Va recomandam sa ajungeți la ateliere cu 10-15 minute înainte de începerea propriu-zisa astfel încât participanții să aibă timp de acomodarea cu sala Mima, iar dumneavoastra, ca însoțitori, să puteți discuta puțin abordarea împreună cu pedagogul grupei.

Rezervarea și plata se fac pe un număr fix de participanți, costurile sunt nereturnabile.

Participarea la sala MIMA București se face pe face pe baza unei rezervări prealabile la:
tel: 0722.342.124
email: info@mimamuzica.ro
Adresa: Calea Griviței, nr 8-10, sector 1, București
Aici puteți vizualiza sala de muzica MIMA București: https://mimamuzica.ro/spatii-mima-bucuresti/

 

 

 

 

 

 

 

Detalii practice

Pedagogi
  • Echipa MIMA Muzica
Număr ateliere 1 ateliere
Durata atelier 50min
Vârsta 0-99ani
Data de început 01/03/2023
Adresa(e)

str. Victor Babeș, nr 36
Brașov

Informații suplimentare

Ziua/ora

1 sesiune, Marți, Joi, Vineri