Laura Dănăilă este absolventă a Universităţii Naționale de Muzică București, secţia pian principal, cu multiple specializări în pedagogiile muzicale active Kodaly, Orff şi Dalcroze în Elveţia, Austria, Italia şi Ungaria.
Lucrează de foarte multi ani cu copii, fapt ce a dus la elaborarea unei metode proprii de lucru, care face ca interacțiunea cu muzica să fie mijlocită de joc. Laura consideră că jocul este un mijloc de dezvoltare şi de exprimare şi astfel teoria va urma practicii. Copilul poate astfel să experimenteze mai degrabă decât să învețe elementele care alcătuiesc muzica – melodie, ritm, armonie, timbru, formă – fiind astfel pregătit, dacă doreşte, să se apropie de studierea unui instrument muzical.
Acest tip de abordare include dezvoltarea atenției, lucrului individual, dar şi în grup, a creativității şi empatiei, adaptabilității şi exprimării libere, astfel că dezvoltarea personală a copilului se va îmbina cu cea muzicală, copilul având premizele cunoașterii şi aprecierii muzicii de valoare.
Descoperirea metodelor Kodaly, Dalcroze şi Orff au fost revelatoare pentru mine ca profesor, luminându-mi drumul pe care mă regăsesc de câţiva, ani, acela de a descoperi copiilor lumea muzicii prin joacă, experimentare şi multă bucurie, spune Laura.