Descriere
Atelierele de educație muzicală bazată pe metode de pedagogie activă Dalcroze, Orff şi Kodaly contribuie la dezvoltarea socio-afectivă și cognitivă a copilului.
Metoda MIMA face ca multitudinea de noțiuni teoretice cu care se întâlnesc copiii în cadrul cursurilor de muzică să nu fie percepută ca un proces amplu și anevoios de învățare. Tonalități, ritmuri complicate, fraze muzicale, o mulțime de compozitori, stiluri sonore nenumărate, termeni sofisticați… Toate cele enumerate sunt asimilate treptat, firesc, prin joc, prin activități creative, cu ajutorul eșarfelor, cercurilor, săculeților de nisip și al instrumentelor de percuție, cu sprijinul vocii și al disponibilității înnăscute pentru ritm și improvizație.
Cursurile de muzică MIMA implică utilizarea de jocuri de stimulare a atenției, a auzului muzical, prin cântece însoțite de gesturi, prin audiție activă (mișcându-ne pe muzică), prin activități improvizatorice, vocale sau instrumentale, într-un mediu în care se pune accent pe interacțiune, pe dialog sonor permanent.
Achizițiile copilului la finalul cursurilor de muzică includ:
– O percepție auditivă mult mai dezvoltată, capabilă să discearnă diferite înălțimi ale sunetelor, diferite timbre muzicale, aptă să diferențieze linii melodice și să conștientizeze interior sunete sau chiar fragmente muzicale (așa-numitul auz intern).
– Abilități vocale crescute, în contextul cărora recunoașterea și reproducerea sunetelor vor fi o activitate firească.
– Dezvoltarea abilităților ritmice, cu un bagaj bogat de formule ritmice, capacitatea de a distinge diferite tempouri (rapid/moderat/rar), de a le executa și stăpânirea bună a pulsației ritmice, unul dintre primele aspect legate de primul contact cu muzica.
– Percepția formelor muzicale (forme simple ABA, ecou ritmico – melodic etc.).
– Dezvoltarea imaginației și a expresivității verbale și non-verbale.
– Dezvoltarea percepției asupra spațiului și a capacității de expresie corporală în relație cu muzica.
DETALII:
Programele MIMA Muzica sunt structurate în 3 module de cate 10 ateliere cu frecvenţa săptămânală. INSCRIERILE se fac pe cate un singur modul începând cu data de 6 septembrie 2024.
“Ziua porţilor deschise” – 14 septembrie 2024 – Pentru rezervarea locului la mini-sesiunile de ateliere este necesar să completaţi formularul accesând link-ul: https://docs.google.com/forms/
Modul 1: 1 octombrie – 14 decembrie 2024 (cu excepția perioadei de vacanță: 27 octombrie – 3 noiembrie 2024)
Săptămâna colindelor: 16 – 22 decembrie 2024
Modul 2: 13 ianuarie – 29 martie 2025 (cu excepția perioadei de vacanță: 17 – 23 februarie 2025)
Modul 3: 31 martie – 21 iunie 2025 (cu excepția perioadei de vacanță de Paște: 14 aprilie – 27 aprilie 2025)
Vacanța de vară: din 22 iunie 2025
Grupe disponibile:
– Miercuri (4-6 ani), ora 18:00
Pedagogi responsabili: Laura Dănăilă
Durata unui atelier: 50 min
Număr de participanți: minim 6, maxim 12 participanți
Tarif modul (10 ateliere): 900RON/ Tarif modul parţial 5 ateliere: 475 RON/ Atelier one-time: 100RON
Condiţii de recuperare a absenţelor:
Pentru a asigura continuitatea programelor MIMA, costul atelierelor este nereturnabil. Recuperările sunt posibile în limita locurilor disponibile la celalalte grupe din modulul achiziţionat, în următoarele condiţii:
* modulul cu 5 ateliere se deruleaza pe parcursul a 5 saptamani consecutive (cu exceptia perioadelor de vacanta scolara). Include o recuperare.
* modulul cu 10 ateliere se deruleaza pe parcursul a 10 saptamani consecutive (cu exceptia perioadelor de vacanta scolara). Include doua recuperari.
Pentru a permite şanşa unei recuperări în grupa în care sunteţi înscrişi, absenţele se anunţă în prealabil pe adresa info@mimamuzica.ro sau prin mesaj whatsapp la telefonul 0722342124. Absenţele neanunţate nu se pot recupera.
Reduceri acordate:
– Pentru frați / surori se aplică tarif degresiv începând cu reducere de 10% pentru primul frate/prima soră; cod plată MIMAfrati10 (al doilea copil înscris) respectiv MIMAfrati20 (al treilea copil înscris);
– Pentru achitarea integrală în avans a celor 3 module din cadrul aceluiași an academic se acordă o reducere de 10%. Solicitarea se face în scris, pe mail, iar plata se efectuează înainte de data începerii primului modul.
– Pentru participarea aceleiași persoane la un al doilea modul integral din cadrul aceluiaşi an academic, se acorda o reducere de 10% pentru continuitate, cu condiţia achitării integrale a primului modul. Suplimentar acestei reduceri, în perioadele early booking comunicate prin email, participanţii la modulele integrale beneficiază de o reducere de 20% pentru înscrierea la următoarorul modul din acelaşi an academic, cu condiţia finalizării înscrierii în perioada comunicată.
– Reducerile sunt valabile in cazul programelor muzicale in serii de 10 ateliere și nu se aplica atelierelor de tip one-time sau cursurilor individuale de instrument. *Reducerile nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.
Important! Pentru o obține o dinamică optimă în cadrul atelierelor înscrierile Mima se fac pe grupe de vârstă.
Copiii din grupele de vârsta 4+ vor fi intra în sala alături de pedagog și de ceilalți copii participanți. In timpul atelierelor adulții însoțitori sunt invitați sa rămână în sala de așteptare pană la finalizarea atelierului. Accesul in salile MIMA Muzica se face cu pantofi speciali de interior sau desculti. Pe parcursul atelierelor recomandam o tinuta cat mai lejera si multa relaxare. Pentru copiii din grupele 4+ ani este foarte important sa ajungeti cu 10-15 minute inainte de inceperea atelierului pentru a facilita interactiunea cu pedagogul si acomodarea cu sala de muzica.
Pentru detalii suplimentare, ne puteți contacta la info@mimamuzica.ro sau +40722.342.124 (Apel, SMS, Whatsapp), precum si pe pagina noastra de Facebook.